Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı 1995-1996 Eğitim-Öğretim yılında açılmış 2006 yılına kadar eğitime devam etmiştir. Daha sonra 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılına kadar “Gıda Teknolojisi” programı altında “ Süt ve Süt Ürünleri Opsiyonu” olarak eğitim vermiştir. Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programında, 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılından itibaren İKMEP’e uyumlu ders planları uygulanmaya başlanmıştır. Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programın amacı, sütün işlenmesi, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite kontrolü, süt ürünlerinin muhafazası ve pazarlanması, gıda güvenliği ve gıda mevzuatı hakkında teorik ve pratik bilgilere sahip, bu bilgi birikimi ile Süt Sanayiinde üretim ve kalite kontrol laboratuvarlarında “Süt Teknikeri” ünvanı ile çalışabilecek insan gücünü yetiştirmektir.

 

Yükseköğretim Girdi Göstergeleri (YÖK ATLAS)

ÖĞRETİM ELEMANLARI

Öğr. Gör. Dr. Pelin F.  AKYUVA (Program Bşk.)

Doç.Dr. M. Ertan GÜNEŞ

Öğr.Gör.Hakan SÖNMEZ 

 

DERSLER

Ders planlarına buradan ulaşabilirsiniz!

Bologna Ders Kataloğuna buradan ulaşabilirsiniz!

 

 

 

 

 



 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:29]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [05-Eki-2023 06:38]

İçerik Görüntüleme : [26.710]