Genç tasarımcıların sertifika heyecanı
 Genç tasarımcıların sertifika heyecanı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ve Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin (UHKİB) İstanbul Moda Akademisi (İMA) işbirliği ile hayata geçirdiği 'Moda Tasarım Teknolojilerinde Kalıp Geliştirme Eğitim Programına' katılanlar, Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törende sertifikalarını aldı.

Programın ilk mezunu olan öğrencilerin sertifika törenine; BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, UHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Gündemir, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, BUÜ TBMYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, İstanbul Moda Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Jale Tunçel, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“REKABET, GELİŞİMİ TETİKLİYOR”

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz sertifika programındaki konuşmasında, “Bursa Uludağ Üniversitesi, Türkiye genelindeki 23 araştırma üniversitesi arasında yer alıyor. Bu durum kendiliğinden akademik dünyamıza bir dinamizm getiriyor. Fiilli olarak bu tür çalışmalarla üniversite-sanayi işbirliği anlamında ön plana almış oluyoruz. Bu anlamda bu sertifika programı çok önemli” dedi.

“TÜRKİYE’NİN EN GÜÇLÜ SEKTÖRLERİNDEN BİRİYİZ”

Moda Tasarım Teknolojilerinde Kalıp Geliştirme Sertifika Programı açılışında konuşan UHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Gündemir, İMA tarafından belirlenen eğitmenlerin ilk dönemdeki 17 öğrenciye toplamda 1080 saatlik bir eğitim programı gerçekleştirildiğini aktararak,  “Bu eğitimlerin ardından öğrencilerimizin bir kısmı daha mezun olmadan firmalarımı tarafından istihdam edildiler. Öğrencilerimizin bir kısmının da şirketlerle görüşmeleri devam ediyor. Bu sonucu elde etmekten dolayı çok mutluyuz. Tekstil ve Konfeksiyon sektörümüz toplamda 30 milyar doları aşan ihracatı ile ülkemizin üçüncü en büyük ihracatçı sektörüdür. Yılda yaklaşık 20 milyar dolarlık dış ticaret fazlası oluşturarak bu alanda Türkiye'nin lider sektörü konumundadır. Sektörümüzün global rakamlarına bakarsak 2023 yılında moda endüstrisinde 1,7 trilyon dolarlık bir ciro gerçekleşmiştir ve 100 milyon kişi bu sektörde çalıştı. 2000-2014 yılları arasında kişi başına satın alınan giyim ürünü adedi yüzde 60 oranında arttı” şeklinde konuştu.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN İSTİHDAMI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu ise “Son yıllarda bakanlığımızın da duyarlılığı ile artık öğrencilerimizin mezuniyetinden sonra istihdamları, mezun olmadan önce hangi becerilerle donanmaları gerektiği gibi konular üzerinde çalışılıyor. Bu oluşumlara, bu birlikteliklere en fazla katkı koyan adres biziz ve çok heyecanlıyız” ifadelerini kullandı.

“ÇAĞIN GEREKLERİNE UYGUN EĞİTİMLER VERİLİYOR”

BUÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan ise, “Bugün ilk mezunlarını verdiğimiz programa iki yıl önce bir protokolle başladık. İki yıllık bir sürede öğrenciler hem teorik hem de pratik eğitimler aldılar. Çağın gereklerini ve moda tasarımı sektörünün beklentilerini karşılayan bir program yerine getirmiş olduk” dedi.

“İMA'NIN SEKTÖRE KATKILARI ARTARAK DEVAM EDİYOR”

İMA Yönetim Kurulu Başkanı Jale Tunçel ise şunları söyledi: “Yaklaşık 3 yıl önce UHKİB Başkanımız Sayın Nüvit Gündemir ile görüşmelerimizle birlikte Bursa'da bu programın hayata geçirilmesi fikri doğdu. Şu anda İMA 20 binin üzerinde mezunu, London College of Fashion ile olan ortaklık protokolü ve Avrupa Birliği'nden almış olduğu ikinci projesi ile birlikte hem dijital dönüşüm ile ilgili kaslarını güçlendirdi hem de sektöre katkılarını daha da ileriye götürdü.”

Yapılan konuşmaların ardından 'Moda Tasarım Teknolojilerinde Kalıp Geliştirme Eğitim Programına' katılanlara sertifikaları verildi. Sertifika töreninin akabinde katılımcılarımız öğrencilerimizin bitirme projesi sergisine davet edildi. Sergi esnasında öğrencilerimiz çalışmalarının başında durarak ziyaretçilere çalışmalarını hangi teknik ve uygulama ile yaptığını anlattı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [24-Haz-2024]

Haber Görüntüleme : [603]