Üniversite-Sanayi işbirliğine otomasyon sektörü de eklendi
 Üniversite-Sanayi işbirliğine otomasyon sektörü de eklendi

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde (BUÜ) öğrencilere nitelikli eğitim verilmesi, doğru staj ve uygulama dersleri almalarına imkan sağlanması ve mezuniyet sonrası istihdam olanaklarının arttırılması amacıyla özel sektörle yapılan işbirliği ağı genişletiliyor.

BUÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, robotik kodlama ve otomasyon konusunda başarılı çalışmalara imza atan Unirob Robotik Otomasyon ile işbirliği yaptı. Bu kapsamda hazırlanan protokole BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Firma Genel Müdürü Serhat Saral imza attı. İşbirliği ile teknik bilgiye sahip, nitelikli personel yetiştirilmesi ve bu öğrencilerin eğitim hayatları boyunca ihtiyaç duyacakları konularda desteklenmesi hedefleniyor.

PROJELER VE ÇIKTILARI GURURLANDIRIYOR

İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Üniversite-Sanayi işbirliği çalışmaları kapsamında her geçen gün farklı sektör temsilcileriyle özel protokoller imzalamaya devam ettiklerinin altını çizdi. Üniversitelerin içinde bulunduğu toplumun her türlü ihtiyacını karşılamaya yönelik bir kurum olduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Eskiden üniversiteler enerjilerini farklı alanlarda kullanıyordu. Ancak yaklaşık 10 yıldır toplumun değişik kesimleriyle ortak projelere imza atmaya başlandı. Bunun içinde ağırlıklı olarak iş dünyası, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimlerin olduğunu görüyoruz. Bizim görev süremiz içerisinde de en öncelik verdiğimiz konuların başında Üniversite-Sanayi işbirliği geldi. Bu kapsamda 320’ye yakın protokol yaptık. Birbirinden değerli projelere imza attık. Son derece kıymetli çıktılar elde ettik. Aynı zamanda öğrencilerimiz için yüzlerce yeni staj kapısı, uygulama dersleri için yeni mentörler kazandırmış olduk. Bu tablo bizleri gururlandırıyor. Bugün imzalayacağımız işbirliği protokolünün de hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

İŞBİRLİĞİ ARTARAK DEVAM EDECEK

Unirob Robotik Otomasyon Genel Müdürü Serhat Saral ise otomotiv başta olmak üzere endüstri sektöründe anahtar teslim projeler ürettiklerini vurguladı. Tasarımdan başlayarak hedeflerin tamamlanma sürecine kadar her aşamada yer alabildiklerini kaydeden Serhat Saral; “Bu süreçlerde mühendislik birimlerindeki arkadaşlarla tasarım tarafı, yüksekokul birimindeki arkadaşlarla da uygulama kısmında çalışma fırsatı buluyoruz. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz ile uzun süredir irtibat halindeyiz. Staj ve uygulama derslerinin yanı sıra mezuniyet sonrası istihdam konusunda da katkılarımız oldu. Bundan sonra da olması için destek vermeye hazırız. Protokolümüzün hayırlı olmasını diliyoruz” açıklamasında bulundu.

MEZUNLARIN İSTİHDAMINA YÖNELİK DESTEKLEYİCİ ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR

Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan da farklı endüstrilerin bugün ve gelecekte ihtiyaç duyduğu teknik bilgi ve beceriye sahip nitelikli iş gücünü yetiştirmeyi arzu ettiklerinin altını çizdi. Mesleki ve teknik eğitimin kalitesini artırmaya katkıda bulunmak istediklerini söyleyen Prof. Dr. Mehmet Karahan; “Mesleki eğitimde paydaş iş birliğini artırmak ve mezunlarımızın istihdamının sağlanmasına yönelik destekleyici çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Bu amaçla çok sayıda iş dünyası temsilcisiyle ortak faaliyetlere imza attık. Protokollerimiz de bu işbirliğinin en değerli destekleyicileri oluyor. Aynı zamanda üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde belirlenmiş konularda partnerlerimizle birlikte yıl içerisinde onlarca seminer, konferans, çalıştay, panel ve fuar ve benzeri etkinlikler düzenliyoruz. Bu protokolümüzün de taraflara hayırlar getirmesini temenni ediyoruz” dedi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [14-Nis-2023]

Haber Görüntüleme : [937]