Sektör Danışma Kurulu Toplantısı Sektörün Önemli İsimleriyle Gerçekleştirildi
Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler MYO sektörün önemli isimlerini ağırladı. İnallar A.Ş. Genel Müdür Hüseyin Tetik, Unirob Robotik Otomasyon Genel Müdürü Serhat SARAL, Marsla Tekstil A.Ş. Kurumsal İletişim ve Marka Müdürü Güler Uğurlu Altınel, Türkticaret.Net A.Ş. İnsan Kaynakları ve Organizasyonel Gelişim Direktörü Seyhan Koçak, Demsiad Başkanı ve Veds Enerji Genel Müdürü Alptekin Şahintürk, Uludağ Agro Tıbbi Aromatik Bitkiler Koz. İlaç Gıd. Tur. Tic. ve San. Ltd. Şti. Kurucu ortağı Selahattin Yılmaz, Gastro Sanayi Kurucu Ortakları Gökçe Tunalıgil ile A. Fazıl Ozan ve Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, Müdür Yard. Öğr. Gör. Ebru Yeniman Yıldırım ve Öğr. Gör. Mehmet Şen’in katılımlarıyla sektör danışma kurulu toplantısı gerçekleştirildi.
Teknik Bilimler MYO Tanıtıldı
Üniversite-Sanayi işbirliği ve sektör danışma kurulunun görüşlerinin değerlendirildiği toplantıda Müdür Yard. Öğr. Gör. Ebru Yeniman Yıldırım tarafından okulumuzun tanıtım sunumu yapıldı. Okulumuzun tarihçesi, misyonu, vizyonu, stratejik hedefleri, programlar, üniversite sanayi işbirliği (protokoller), etkinlikler ve projeler tanıtıldı.
Sektör Danışma Kurulu Üyeleri Önerilerde Bulundu
Marsala Tekstil Kurumsal İletişim ve Marka Müdürü Güler Uğurlu Altınel “Öğrencilere her konuda destek olacaklarını ve öğrencilerin mesleki eğitimin yanında kişisel gelişim ve iletişim konularında desteklenmesi gerekmektedir” ve “öğrencilerin sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak sorumluluk bilinci yüksek bireyler yetiştirmesi önemlidir”.
Unirob Robotik Otomasyon Genel Müdürü Serhat SARAL “firma olarak her türlü desteğe hazırız, öğrencilere iş disiplini ve yetkinlik kazandırılması gerekmektedir. Ayrıca öğrenciler iş disiplini, iş etiği, davranış ve iletişim konularında eğitilmelidir. Dersler teknolojik gelişime uygun bir şekilde güncellenmelidir” şeklinde konuştu.
İnallar A.Ş. Genel Müdür Hüseyin Tetik “Teknik Bilimler MYO yüksek nosyana sahip bir kurum, bu nedenle öğrencilere kaliteli eğitim vermekte ve sektöre geleceğin mesleklerine yönelik nitelikli eleman yetiştirmektedir. Meslek Yüksekokulunda farklı bölümlerde eğitim gören tüm öğrencilerin yazılım ve kodlama eğitimi alarak, geleceğe hazırlanması gerekmektedir. Ayrıca mezun öğrenciler Finansal okuryazarlık konusunda eğitilmelidir. Bizde İnallar olarak öğrencilere her türlü desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu.
Türk Ticaret.net A.Ş. İnsan Kaynakları ve Organizasyonel Gelişim Direktörü Seyhan Koçak “Sektörde kalifiye eleman bulma problemi yaşamaktayız. Bu nedenle mesleki olarak yetkinlik kazanmış mezunlara ihtiyacımız var. Ayrıca öğrencilerin eğitim sürecinde mesleki eğitimle birlikte iletişim, kişisel gelişim ve koçluk eğitimleri almaları iş hayatına hazır olmaları açısından çok önemli. Koçluk, bireylerin kendileri için seçtikleri hedeflere ulaşmalarında performanslarını artırarak, iş ve özel yaşamlarında kaliteli ve etkin sonuçlar elde etmelerini hedefleyen mesleki bir yardımdır. Koçluk eğitimleri öğrencilerin gerçek içsel potansiyellerini ortaya çıkarmalarına yardımcı olacaktır. Öğrencilerin kişisel ve profesyonel potansiyelini gerçekleştirmeye yönelik farkındalık, gelişim ve çözüm seçenekleri iş hayatı için önemlidir. Koçluk aynı zamanda hedefe odaklanmaya ve gerçekleştirmeye yardım eder. Gerçek bir içsel özgürleşmenin sağlanmasına destek verir ” şeklinde konuştu.
Demsiad Başkanı ve Veds Enerji Genel Müdürü Alptekin Şahintürk “Mesleki eğitime daha fazla önem verilmeli. Sektörün nitelikli teknik elemana olan ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Bu konunun farkında olmak gerekiyor. Öğrenciler sektör beklentilerine göre hazırlanmalı ve mesleki dersler teknolojik gelişim doğrultusunda güncellenmelidir. Öğrenciler mutlaka proje yönetimi konularında eğitilmelidir. Proje yönetimi süreçlerini bilen mezunlar iş hayatında bizim tercih ettiklerimiz olmaktadır” şeklinde ifade etti.
Uludağ Agro Tıbbi Aromatik Bitkiler Koz. İlaç Gıd. Tur. Tic. ve San. Ltd. Şti. Kurucu ortağı Selahattin Yılmaz “Eğitimde inovasyonla yenilikçi teknolojilerin kullanımı çok önemli. İnovasyon uygulanan bir eğitim kurumunda yetişen öğrenciler, dünyada yaşanan gelişmeleri gören, risk alabilen, yaratıcı, sorgulayıcı, iletişim kurabilen, işbirlikçi ve üretken bireyler olacaktır. Ayrıca öğrencilere verilen mesleki eğitimle birlikte verilecek kişisel gelişim eğitimleriyle tamamlanarak iş hayatına hazırlanması gerekmektedir” şeklinde konuştu.
Gastro Sanayi Kurucu Ortakları Gökçe Tunalıgil ile A. Fazıl Ozan “Eğitimde yeni jenerasyonun ihtiyaçlarını iyi analiz etmek gerekir. Toplumda yaşanan değişim ve dönüşümlere paralel olarak toplumda Z kuşağının eğitime yönelik algıları da çok farklıdır. Bunları dikkate almak gerekir. Ayrıca bu neslin iletişim şeklinin iş hayatına yansıması da farklı olmaktadır. Mezunların okullarda iletişim eğitimini muhakkak alması gerekir. Mesleki eğitimde gelişim için muhakkak uygulamalı eğitim ve staj da çok önemli. Gıda, Et ve Süt Teknolojisi Programlarında farklı bir uygulama olarak hayatın içinde olan Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki dersler seçmeli ders olarak ders müfredatlarına konulabilir. Bu konuda Bursa’da istihdam ihtiyacı çok fazla” şeklinde konuştular.
Nitelikli Öğrenciler Yetiştirilmesine Özen Gösteriyoruz
Yüksekokulumuz Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan ise “Öğrencilerin akademik ve bireysel gelişimini destekleyerek nitelikli ara eleman yetiştirilmesine yönelik mezun kalitesini arttırmak için gereken özeni gösteriyoruz. Hizmet kalitemizi geliştirmek üzere, teknolojik ve fiziksel altyapımızı geliştirmeye devam ediyoruz sanayi ile işbirliği yapmaktan memnunuz ve gelecekte yapılacak farklı işbirliklerine de açığız” şeklinde konuştu.
Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv