PLASTİK KAPAK TOPLAMA PROJESİ
 PLASTİK KAPAK TOPLAMA PROJESİ

Bursa Uludağ Üniversitesi Sürdürülebilirlik Koordinatörlüğü olarak geleneksel hale getireceğimiz "Plastik Kapak Toplama" kampanyamızı kampüsümüz sınırları içerisinde 15 noktada başlattık.

Önümüzdeki yıllarda tüm kampüslerimizde güz dönemi başında başlatacağımız kampanya bahar dönemi sonuna kadar devam edecek ve toplanan kapaklar dönem sonlarında ilgili birimlerden teslim alınacaktır. Toplanan kapaklar bu yıl Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'ne gönderilerek ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye alımında kullanılacaktır. Bu kampanya ile küresel Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından özellikle Amaç 3: Sağlık ve Kaliteli Yaşam, Amaç 11: Sürdürülebilir Şehir ve Yaşam Alanları, Amaç 12: Sorumlu Üretim ve Tüketim ve Amaç 17: Amaçlar İçin Ortaklıklar kapsamında bir farkındalık yaratacağımızı düşünmekteyiz.

Endüstri mühendisliği öğrenci topluluğumuzun önerisi ile başladığımız kampanyamızın hazırlık aşamalarında bizlere destek olan öğrenci topluluklarından Endüstri Mühendisliği, Yeşil Ekonomi, Mimarlık ve Kot Farkı üyelerine çok teşekkür ederiz. 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında kapsamını genişletecek kampanyamızın hazırlıkları için tüm öğrenci, akademik ve idari personelimizin desteğini bekliyoruz.

Topladığınız her renk ve boyuttaki plastik kapakları haritada göreceğiniz noktalardaki kapak toplama varillerimize atabilirsiniz.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [06-May-2024]

Haber Görüntüleme : [70]