Dünya Sigarayı Bırakma Günü!
 Dünya Sigarayı Bırakma Günü!

Bugün, Dünya Sigarayı Bırakma Günü!

 

Türkiye'de 20 milyondan fazla kişi sigara kullanirken, her yıl yaklaşık 130 bin kişi sigaradan kaynaklı hastalıklardan yaşamını yitiriyor. Türkiye için daha da vahimi, kişi başına günde 17.1 adet sigara tüketilmesi. Bu rakam ise dünya genelinde bireyler bazinda en çok sigaranin Türkiye'de tüketildigini ortaya koyuyor. Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniği’nin sigara kullanmayı bırakma konusunda farkındalığı arttırmak için düzenlediği etkinlikte hastalar sigara bırakma polikliniğinin aktiviteleri konusunda bilgilendirildi. Sigara paketini bırakanlara kitap hediye edildi.

 

BUÜ Sürdürülebilirlik Koordinatörlüğü ekibini de davet ettikleri için Prof.Dr Yeşim UNCU ve ekibine teşekkür ederiz. Koordinatörlük olarak, kampüsümüzdeki bina girişlerinin dumansız hava sahaları olduğu konusunda hatırlatma yapma fırsatı bulduk.

Sürdürülebilir Kalkınma Amacı 3 Sağlık ve Kaliteli Yaşam alt bileşeni olan 3A Dünya Sağlık Örgütü Tütün Kontrolü Çerçeve Sözleşmesinin Uygulanması konusunda küçük de olsa bir destek sağladık.

#birpaketçöpebirkitapsana

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [09-Şub-2024]

Haber Görüntüleme : [174]