SABANCI ÜNİVERSİTESİ IICEC TARAFINDAN"DÜNYADA DEĞİŞEN ENERJİ JEOPOLİTİĞİ, İKLİM KRİZİ VE TÜRKİYE" ADLI KONFERANS
 SABANCI ÜNİVERSİTESİ IICEC TARAFINDAN

SABANCI ÜNİVERSİTESİ  IICEC TARAFINDAN"DÜNYADA DEĞİŞEN ENERJİ JEOPOLİTİĞİ, İKLİM KRİZİ VE TÜRKİYE" ADLI KONFERANS

Dünya gündeminin en önemli konu başlıklarından biri olan iklim ve enerji alanındaki küresel gelişmeler ve bunların Türkiye'ye etkileri; Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) tarafından IICEC Konferansı "Dünyada Değişen Enerji Jeopolitiği, İklim Krizi ve Türkiye" 22 Aralık 2023 tarihinde 10:00-12:30 saatleri arasında Sabancı Center'da  gerçekleştirildi. Düzenlenen bu konferansa Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Sürdürülebilirlik Koordinatörü Prof. Dr. Arzu Çahantimur üniversitemizi temsilen dinleyici olarak katılım sağladı.

IICEC tarafından düzenlenen "Dünyada Değişen Enerji Jeopolitiği, İklim Krizi ve Türkiye" Konferansı, IICEC Koordinatörü Dr. Mehmet Doğan Üçok ve Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’nın açılış konuşmalarıyla başladı. Time dergisi tarafından dünyada sürdürülebilirlik konusunda en etkili 100 isimden biri olarak seçilen tek Türk olan, Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı ve IICEC Onursal Başkanı Dr. Fatih Birol'un konuşmasında son gelişmeleri aktardı. Daha sonra T.C. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraktar konuşmasında Türkiye’ nin konuyla ilgili gelecek projeksiyonundan bahsetti.  IICEC Direktörü Bora Şekip Güray’ın “Türkiye Yeşil Hidrojen Geleceği 2023” lansman sunumu ile devam eden konferans konuyla ilgili farklı sektörlere ait bakış açılarının paylaşıldığı bir panelle sona erdi.

Haber Tarihi : [22-Ara-2023]