3. Mimarlık ve Enerji Çalıştayı BUÜ ev sahipliğinde gerçekleşti
 3. Mimarlık ve Enerji Çalıştayı BUÜ ev sahipliğinde gerçekleşti

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen çok sayıda akademisyen ve öğrencinin katıldığı 3. Mimarlık ve Enerji Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı.

İlki 2018 yılında Balıkesir Üniversitesi düzenlenen Mimarlık ve Enerji Çalıştayı’nın 3.sü Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Şenkal Sezer koordinatörlüğünde BUÜ Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi olmak üzere 10 farklı üniversiteden 24 akademisyen ve farklı üniversitelerden 60 öğrencinin katılımıyla düzenlenen çalıştayda mimarlık ve enerjinin geleceği konuşuldu.

MİMARİ VE ENERJİNİN ORTAK GELİŞİMİ KONUŞULDU

Çalıştay hakkında bilgi veren BUÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülin Vural Arslan, programın ilk günü uzman konuklar tarafından mimarlık ve enerji konularında sunumların yapıldığını, ikinci gün de 4 yürütücü eşliğinde 10 öğrenciden oluşan 6 ekip tarafından enerji verimliliği hedefleyen karbon nötr kitap kafe tasarımlarının gerçekleştiğini söyledi. Dekan Prof. Dr. Tülin Vural Arslan; “Etkinliğimizde karbon nötr binaların; gelecekte enerji ile mimarinin entegrasyonu; güneş, rüzgar ve jeotermal gibi enerji kaynaklarının binalar ile birlikte tasarımı; binalarda pasif ve aktif enerji sistemlerinin kullanımı gibi konular hakkında projeler geliştirildi. Organizasyonda öğrencilerin mimarlık ve enerji alanına dair farkındalık kazanmaları hedeflendi” dedi.

Dekan Arslan; çalıştayda görev alan akademisyenlere, Bursa Mimarlar Odası’na, ana sponsor Daikin olmak üzere Reynaers ve Sunvital firmaları ile katılım sağlayan tüm öğrencilere teşekkür etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [05-Ara-2023]

Haber Görüntüleme : [268]