.
 .

Almanya Westphalian Üniversitesi’nin yürüttüğü, Bursa Uludağ Üniversitesi, Letterkenny Institute of Technology (İrlanda), European E-learning Institute (Danimarka), Institut Mines Telecom Business School (Fransa)’nın ortak olarak yer aldığı “Sustainable Development Strategies for Higher Education Institutions-SDS4HEI” başlıklı proje Erasmus+ Programı Ana Eylem 2 İşbirliği için 2022 Yılı Yüksek Öğrenimde İşbirliği Ortaklıkları kapsamında Almanya Ulusal Ajansı tarafından desteklenmektedir. Eylül 2022’de başlayan ve 3 yıl boyunca faaliyetlerine devam edecek olan projenin Türkiye ayağının yürütücülüğü BUÜ İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aylin Poroy Arsoy tarafından yapılmaktadır.

BUÜ Sürdürülebilirlik Koordinatörlüğü, üniversitelerde BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının (SDG2030) uygulanmasına yardımcı olmak için gerekli stratejileri oluşturmayı hedefleyen SDS4HEI projesini desteklemekte ve projenin etkinliklerine katılım göstermektedir.

Çalışmanın moderatörlüğünü Doç. Dr. Yasemin Ertan (SDS4HEI Proje araştırmacısı  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü) üstlenirken; Prof. Dr. Adem Doğangün – Rektör Yardımcısı; Prof. Dr. Arzu Çahantimur – Sürdürülebilirlik Koordinatörü; Prof. Dr. Hüseyin Aksel Eren – AR-GE Koordinatörü; Öğr. Gör. Yasemin Özdemir – Kalite Koordinatörü; Prof. Dr. Gökhan Ekrem Üstün – Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü; Prof. Dr. Şehnaz Baltacı – Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğrt. Tek. Eğt. Bölümü; Doç. Dr. Yasemin Kaya – İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü; Kamuran Üstün – Strateji Geliştirme Daire Başkanı katılımcı olarak çalışmada yer almıştır.

Üniversitemizin çeşitli fakültelerinden öğretim üyeleri ve üniversite yönetimi temsilcilerinin katkı sunduğu Focus grup çalışmasının ana tartışma sorusu şu şekilde belirlenmiştir: “Genel olarak üniversitelerin sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etmede oynamaları gereken rol nedir? Bursa Uludağ Üniversitesi için en önemli sürdürülebilir kalkınma amaçları hangileridir?”

Proje kapsamında, 4 ülkedeki 4 ayrı üniversitede gerçekleştirilen focus grup çalışmalarının sonuçları sürdürülebilir kalkınma amaçlarının üniversite stratejilerine dahil edilmesi için kapsamlı bir çerçeve oluşturulmasına öncülük edecektir.

 

SDS4HEI projesi ile ilgili ayrıntılı bilgi için: https://sds4hei.eu/

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [26-Eyl-2023]

Haber Görüntüleme : [489]