PİYANO ANASANAT DALI

 

 

 

 

Piyano Anasanat Dalı; ortaokul, lise, lisans  ve lisansüstü programlarıyla Piyano Sanat Dalı’nda eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Piyano Anasanat Dalı ortaokul ve lise düzeyi haftalık ders çizelgeleri, “Eğitim Birimleri” içinde, lisans, yüksek lisans ve sanatta yeterlik (doktora) ders bilgileri ise üniversite sayfasındaki “Bilgi Paketi”nde yer almaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

ÖĞRETİM ELEMANLARI

 

Prof. Aylin ÇAKICI UZAR
(Piyano SD)
Piyano Anasanat Dalı Başkanı
 
E-Posta: cakiciay@uludag.edu.tr
Telefon: +90 224 294 27 41                              Avesis: https://avesis.uludag.edu.tr/cakiciay
1977 yılında Ankara’da doğdu. 1988 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nı kazanarak Piyano Anasanat Dalı’nda Oya Ünler’in öğrencisi oldu, 1994-1998 arasında Prof. Ulvi Yücelen ile oda müziği çalıştı. 1997 yılında Mainz’da davet edilerek Prof. Wolfgang Schamschula ile çalışma olanağı buldu. 1999 yılında Alman Hükümeti tarafından verilen DAAD bursunu kazanarak “Hochschule Musik und Theater Hannover”da (Hannover Konservatuvarı) Prof. David Wilde’in öğrencisi oldu. Aynı yıl Hannover’de Necil Kazım Akses’in piyano sonatının CD kaydını yaptı. 
2001-2003 yılları arasında Prof. Christopher Oakden ile piyano çalışmalarını sürdürdü ve aynı yıl  bu kurumdan piyano-performansı ve enstrumantal müzik pedagojisi alanında mezun oldu. 2003 yılında Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda (Piyano SD) öğretim görevlisi olarak göreve başlayan A. Çakıcı Uzar, 2005 yılında U.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü  
Müzik Anasanat Dalı'nda (Piyano) Prof. Toros Can ile başladığı Yüksek Lisans programını 2007'de, bir yıl sonra Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimleri Enstitüsü'nde aynı dalda başladığı Sanatta Yeterlik programını ise yine Prof. Toros Can ile çalışarak 2011'de tamamladı. Yurtiçi ve yurtdışında birçok resital ve konserler veren  A. Çakıcı Uzar, 2013 yılında Yardımcı Doçent, 2014 yılında da Doçent ve 2021 yılında Profesör unvanını aldı. Halen aynı kurumun Piyano Anasanat Dalı öğretim üyesi olarak görevini sürdürmektedir.
Prof. Beril ÇALGAN
(Piyano SD)
 
E-Posta: bcalgan@uludag.edu.tr
Telefon: +90 224 294 27 42                           Avesis: https://avesis.uludag.edu.tr/bcalgan

 

1991 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde Prof. Ayşe Savaşır ile piyano çalışmalarına başladı. 1998 yılında Moskova Çaykovski Devlet Konservatuvarı'nı kazanarak Prof. Dimitri Sakharov’un piyano sınıfına kabul edildi. Moskova’da öğrenim gördüğü süre içinde, Moskova şehri ve dışında resital ve konser etkiniklerine katıldı. 2002 yılında ‘Rusya’da Bahar’ 3. Uluslararası Oda Müziği Festivali’nde ‘Onur Ödülü’ne layık görüldü. 2004 yılında Mikhail Lidsky’nin sınıfından ‘Solistlik’ ve ‘Oda Müziği Sanatçılığı’ unvanlarıyla mezun olup, Moskova Çaykovski Konservatuvarı’ndaki eğitimini lisans ve yüksek lisans derecesi alarak tamamladı.
2005 yılında U.Ü.Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı öğretim görevlisi olarak atanan B.Çalgan kısa bir süre sonra Anadolu Üniversitesi'nde başladığı Müzik Anasanat Dalı (Piyano) Sanatta Yeterlik programını Prof. Toros Can ile çalışarak 2009 yılında tamamladı. 2012 yılında Doçent, 2018 yılında Profesör unvanlarını aldı. Solo, oda müziği ve orkestra eşliğinde solist olarak konser etkinliklerini sürdüren B.Çalgan, halen U.Ü Devlet Konservatuvarı Piyano ASD öğretim üyesi olarak görevini yürütmektedir.

 

Prof. O. Özgür ÜNALDI
(Piyano SD)
 
E-Posta: ounaldi@uludag.edu.tr
Telefon: +90 224 294 27 43
Avesis: https://avesis.uludag.edu.tr/ounaldi
Avusturya’da düzenlenen 17. Uluslararası Johannes Brahms Yarışması’nda piyano dalında ikincilik ödülünü kazanan Özgür Ünaldı, yarışmanın tarihinde ödül alan ilk Türk piyanist olurken, üç turluk üstün performansı jüriden “en iyi Brahms yorumcusu” gibi övgüler almasını sağladı. Piyanist yarışma sonrasında Türkiye’de ve uluslararası çevrelerde büyük ilgi topladı ve birçok müzik otoritesinin dikkatini çekmeyi başardı, yurtdışında konser, çalıştay teklifleri aldı.
Ünaldı, yedi yaşında Prof. Seçkin Gökbudak'tan özel piyano ve teori dersleri alarak müzik eğitimine başladı. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ndeki eğitimine büyük piyano pedagogu Prof. Gülnara Aziz’in sınıfında devam eden piyanist bu kurumdan Bölüm ve Fakülte Birincisi olarak mezun oldu. Özgür Ünaldı, 2006 yılındaki mezuniyetinin ardından Moskova - Çaykovski Devlet Konservatuvarı’nın aspirantura (Rusya’da yorumculuk dalındaki en yüksek derece) sınavlarını kazanarak Moskova’da Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı’nın eğitim bursuyla okumaya başladı. Ünaldı, yurtdışında ve Türkiye’de birçok konser ve festivallerde yer aldı, resitaller, çalıştaylar verdi ve birçok orkestra şefiyle önde gelen orkestralarla konçertolar seslendirdi.
Sanatçı besteciliğe de ilgi duymakta, solo piyano için yazdığı Prelüd, Tokkata ve çeşitli kadanslarına konserlerinde yer vermektedir. Özgür Ünaldı, solistlik kariyerini sürdürmesinin yanı sıra seçkin müzisyenlerden oluşan Bosphorus Trio’nun üyesidir.  2013 yılında Doçent, 2022 yılında Profesör unvanlarını aldı. Sanatçı halen B.U.Ü.Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı öğretim üyesi olup yurt içi ve yurt dışında aktif olarak konser hayatına devam etmektedir. 
 
Doç. Emre ELİVAR
(Piyano SD)
 
E-Posta: emreelivar@uludag.edu.tr
Telefon: +90 224 294 27 64
Avesis: https://avesis.uludag.edu.tr/emreelivar

1976 yılında Ankara’da doğan Emre Elivar piyano öğrenimine beş yaşında Prof. Kamuran Gündemir ile başladı. 1987 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı’nda eğitimine başlayan Elivar, 1996 yılında aynı kurumun hem Piyano hem de Kompozisyon Anasanat Dalı Lisans Programlarını bitirdi. DAAD (Alman Akademik Değişim Servisi) bursunu kazanan Elivar, Ekim 1996’dan itibaren çalışmalarını Dresden “Carl Maria von Weber” Müzik Akademisinde Prof. Peter Rösel ile sürdürdü ve 1999’da “master” derecesini aldı. Aynı akademide başladığı sanatta yeterlik programını Ekim 1999’dan itibaren Berlin “Hanns Eisler” Müzik Akademisinde Prof. Georg Sava ile sürdüren sanatçı, bu eğitimini de 2005’de tamamladı. Elivar, genç yaşlarından itibaren çeşitli uluslararası piyano yarışmalarında kazandığı ödüllerle yeteneğini kanıtladı. Bunların en önemlileri arasında üç büyük ödül aldığı 1999 Uluslararası Bremen Piyano Yarışması, bronz madalya kazandığı 1999 “Cidado do Porto” ve 2000 “World Piano Competition”, 2001 Steinway, 2002 Arthur-Schnabel ve birincilik aldığı 2003 Vendôme-Prize piyano yarışmaları sayılabilir. Sanatçının Necil Kazım Akses’in piyano yapıtlarından oluşan kaydı (1999) ve Sony BMG’den çıkan Schubert-Schumann (2009) kaydı Almanya’da, Chopin’in eserlerinden oluşan kaydı da (2013) TRT tarafından Türkiye’de yayınlanmıştır. 2011’den beri Arkas Trio’nun üyesi olan Elivar, 2019’da B.U.Ü.Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. 2021’de Doçent unvanını alan sanatçı, halen aynı kurumda öğretim üyesi olarak görevini sürdürmektedir.

Öğr.Gör. Çağdaş ÖZKAN
(Piyano SD)

 

E-Posta: cagdasozkan@uludag.edu.tr
Telefon: +90 224 294 27 45
Avesis: https://avesis.uludag.edu.tr/cagdasozkan

1985’de Bulgaristan’da doğan Çağdaş Özkan, 2007 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü’nden mezun oldu. ABD’nin en prestijli müzik okullarından biri olan The Juilliard School’da sürdürdüğü vokal ve enstrümantal eşlik alanındaki Yüksek Lisans öğrenimini 2012 yılında bitirdi. Bu okuldaki eğitimi için “Borusan Müzik Bursu”, American Turkish Society’nin sağladığı “Ahmet Ertegün Bursu” ve Mitzi Bursu’nu almaya hak kazandı. ABD’deki eğitimi boyunca oda müziği, duo ve orkestra piyanisti olarak içlerinde Carnegie Hall ve Alice Tully Hall gibi konser salonlarının da bulunduğu birçok salonda konserler verdi. Ç.Özkan Jonathan Feldman, Margo Garret, Brian Zeger ile piyano eşlik; Prof. Ersin Onay ve Zarema Safarova ile solo piyano çalıştı. Ayrıca Tom Grubb ile Fransızca diksiyon ve vokal repertuar, JJ. Penna ile Almanca diksiyon ve vokal repertuar, Corradina Caporello ile İtalyanca diksiyon çalıştı ve bu repertuvarlarda önemli tecrübe kazandı. 2013 Marsyas Festivali Keman Yarışması, 2015 Flütistan İstanbul Uluslararası Flüt Buluşması, 2017’de Suna Kan Uluslararası Keman Yarışması etkinliklerinin resmi piyanistliğini yaptı. Karl-Heinz Schütz, Felix Renggli, Sibel Kumru Pensel, Bülent Evcil, Ellen Jewett, Cihat Aşkın, Roby Lakatos, Ayako Tanabe, Jerfi Aji gibi müzisyenlerle beraber müzik yapma fırsatı buldu. 2022’de B.U.Ü.Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı (Piyano) Sanatta Yeterlik programını tamamlayan Özkan, halen B.U.Ü.Devlet Konservatuvarı Piyano ASD Öğretim Görevlisi olarak çalışmakta ve konser etkinliklerini sürdürmektedir. 

Öğr.Gör. Murat GÜRTEL 
(Piyano SD)

 

E-Posta: mgurtel@uludag.edu.tr
Telefon: +90 224 294 27 44
Avesis: https://avesis.uludag.edu.tr/mgurtel

1972 yılında İstanbul da doğdu. İlkokulu bitirdikten sonra Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı piyano bölümüne kabul edildi. Prof Ergican Saydam'ın sınıfından, Tchailowsky 1.piyano konçertosunu seslendirerek mezun oldu.Ayni zamanda Adnan Saygun   Bulent Tarcan ile armoni  ve kompozisyon çalışan sanatçı bir çok solo ve oda müziği konseri verdi. Halen B.U.Ü. Devlet Konservatuarı Piyano Anasanat Dalı  öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:35]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [06-Ara-2022 20:10]

İçerik Görüntüleme : [13.235]