Üniversite Web Sayfalarımız Tamamen Yenileniyor
 Üniversite Web Sayfalarımız Tamamen Yenileniyor

          Üniversitemizin Web Sayfaları Otomasyonu güncel teknolojilere ve trendlere uygun bir biçimde tamamen yenileniyor. Yeni sürüm (versiyon 3) eylül ayı içerisinde kullanıma sunulacak.
          BİDB Web Yazılım Grubu tarafından hazırlanan Web Sayfaları Otomasyon Sistemi ile ilgili son teknik değerlendirmeler 05.09.2019 tarihinde Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Yazılım ve Veri Tabanı Grubu haftalık olağan toplantısında yapıldı. Toplantıda Coşkun Kazancı bir sunum gerçekleştirdi.

          Bilindiği gibi Web Sayfaları Otomasyonu ; Üniversitemizin birimlerinin web sayfaları ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılan web otomasyonu, birimlerin kendi duyuru, sabit içerik, etkinlik, haber ve web de yayınlanmasını istedikleri tüm içeriklerini, yine birimlerin kendilerinin yönetebilmesine imkan sağlayan sistemdir.

          Sistem hem içeriklerin yönetilebilmesine, hem de bu içeriklerin diğer sosyal medya platformlarında yayınlanmasına imkan sağlamaktadır.


          Üniversitemizin birimlerinin web sayfaları ihtiyaçlarını karşılamak üzere ilk olarak 2013 yılında (Versiyon 1) Daire Bakanlıkları ve Enstitülere web hizmeti vermek üzere hazırlanmıştır. (12 Adet)

          Amaç birimlerin aynı kurumsal ara yüze sahip, kullanımı ve yönetilmesi kolay, içeriklerini kendilerinin düzenleyip yönetebilecekleri bir sistem oluşturmaktır.

          Talep çok artınca 2014 yılında Versiyon 2 hazırlanarak Fakülte, Yüksek Okul ve Meslek Yüksek Okulları da sisteme dahil edilmiştir ve web sayfası sayısı 50 ye yükselmiştir.
          2016 yılında yine talepler doğrultusunda sisteme fakülte bölümleri ve sempozyum kongre gibi etkinliklerin web sayfaları da dahil edilerek web sayfası hizmeti alan birim sayısı 150’yi geçmiştir.

          (Güncel Sayı : 198 adet birim bu sistemi kullanmaktadır.)

          Birimlerden gelen istekler ve altyapı güncellemeleri ihtiyaçları nedeni ile planlandığı gibi 2019 yılı başında versiyon 3 için çalışmalar başlamış ve YENİ WEB SİTESİNİN eylül ayı içerisinde faaliyete geçmesi planlanmaktadır.

          Her versiyonda kullanıcılardan gelen talepler doğrultusunda yeni özellikler eklenmektedir.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [05-Eyl-2019]

Haber Görüntüleme : [3.577]