BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİNDE BİLGİ İŞLEM KALİTESİ BİR KEZ DAHA TESCİLLENDİ
 BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİNDE  BİLGİ İŞLEM KALİTESİ BİR KEZ DAHA TESCİLLENDİ

Bilgi varlıklarını TS ISO/IEC 27001:2017 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi standardına uygun biçimde “gizlilik”, “bütünlük” ve “erişilebilirlik” kriterleriyle yönetmeyi sürdüren Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, 2023 yılında yapılan iç ve dış denetimleri başarıyla tamamlayarak sertifikasını bir yıl daha uzattı.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, ilgili birimden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Bilgi İşlem Daire Başkanı Mustafa Doğan, Şube Müdürü Erdinç Kahraman, BGYS Birim Yöneticisi Ayşe Ortakcı ve denetim firması yetkililerini ağırladı. Ziyarette yeniden almaya hak kazanılan TS EN ISO/IEC 27001:2017 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi süre uzatım belgesi Rektör Yılmaz’a takdim edildi.

Kalite kültürünün üniversite geneline yayılması ve her alanda nitelikli hizmet üretimi için topkeyün bir çalışma yürüttüklerini vurgulayan Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın kendileri için özel bir önemi bulunduğuna işaret etti. Yılmaz; “Üniversitemiz, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi’ne ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından hazırlanan Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi’ne doğrudan bağlıdır ve bu konuda büyük bir çaba sarf etmektedir. Yürürlükte bulunan sistemlere birebir uyum sağlıyor ve bu uyumun kurum içinde içselleştirilmesi adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yenilenen sertifika bizler için büyük bir önem arz etmektedir. Süreçte emeği bulunan tüm personelimizi tebrik ediyor, bizlere bu konuda katkı veren firma yöneticilerine de teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

https://uludag.edu.tr/haber/view/20380





Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [26-Oca-2024]

Haber Görüntüleme : [581]