Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi, 27. Uluslararası Tarım ve Endüstriyel Gıda Kongresi’ne ev sahipliği yaptı
 Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi, 27. Uluslararası Tarım ve Endüstriyel Gıda Kongresi’ne ev sahipliği yaptı

 

 
Uludağ Üniversitesi

 

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Bosna Herkes Saraybosna Üniversitesi Ziraat ve Gıda Bilimleri Fakültesi ortaklığında gerçekleştirilen 27. Uluslararası Tarım ve Endüstriyel Gıda Kongresi başladı.

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde 26-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Kongre’nin açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şükrü Köse, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Nilüfer Belediye Başkan Vekili Adil Kayaoğlu, UÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Bilgili, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Bolca, Saraybosna Ziraat ve Gıda Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zlatan Saric, çok sayıda akademisyen ve yabancı konuklar katıldı.

KONGREDE 120 SUNUM, 150 POSTER BİLDİRİSİ YAYINLANACAK

Etkinlik hakkında bilgiler veren UÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Bilgili, Saraybosna Üniversitesi’nin savaş zamanında bile ara vermeden devam ettirdiği bu organizasyonun 27. sine ev sahipliği yapmanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Kongrenin amacını; tarım ve gıda alanında çalışmalar yapan bilim adamlarını bir araya getirmek, tarım ve gıda alanında yaşanan sorunları masaya yatırmak, yapılmış bilimsel çalışmaları sunarak yeni gelişmeleri bilim çevresi ile paylaşmak olarak açıklayan Dekan Bilgili; “Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi olarak ilk kez bu etkinliğin içerisinde yer alıyoruz. Üniversite yönetimimiz bizlere bu konuda büyük destek verdi. Büyükşehir Belediyemiz, Osmangazi Belediyemiz, Nilüfer Belediyemiz ve çok sayıda Bursalı firma bizleri bu konuda destekledi ve teşvik etti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kongremiz, 4 salonda gerçekleştirilecek ve her salonda yaklaşık 30 bildiri sunulacak. Bunun dışında 150 civarında da poster bildirimiz olacak. Toplam 270 civarında sunum ve bildiri bu kongrede yayınlanacak. Son gün de misafirlerimiz için Cumalıkızık ve İznik ilçelerimize düzenleyeceğimiz gezi ile kongremizi sonlandırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

TARIM A.Ş. ÇİFTÇİYİ BİLİNÇLENDİRMEYE DEVAM EDECEK

Kongrenin açılışında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse, günümüzde gelinen noktada insanların artık bilimsel tarımı konuşmaları ve tartışmaları gerektiğinin altını çizdi. Büyükşehir Belediyesi olarak düzenlenen kongreyi çok önemsediklerini kaydeden Başkan Vekili Şükrü Köse; “Bursa sanayi şehri, aynı zamanda tekstil, otomotiv, tarih ve turizm şehri fakat bir o kadar da tarım şehridir. Bu yüzden kentimizde böyle bir kongrenin yapılması bizleri memnun etti. 2014 yılında ‘Bütünşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından belediye bünyesinde Tarım A.Ş.’yi kurma çalışmalarına başladık. Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız bu atılımla tarım kenti olan Bursa’mızın, tarımla uğraşan çiftçilerini bilinçlendirmek ve ürünleri daha değerli hale getirmek istiyoruz. Yaptığımız projeler ve çalışmalar neticesinde; işletmecilerimizin ürünlerinin ne kadar değer kazandığını ve uluslararası piyasalarda rağbet gördüğüne şahit olduk. Burada Tarım A.Ş.’nin yaptığı çalışmaların da ciddi katkıları olduğunu vurgulamak istiyorum. Bundan sonra farklı ürünlerde de bu desteği göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

DÜNDAR’DAN ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ’NE ÖVGÜ

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise Bursa’nın tüm dünya ile ikili ilişkiler içerisinde olduğunu söyledi. Bursa’nın aynı zamanda bir sanayi şehri olduğunu ve dünyanın birçok ülkesine ihracat yaptığını vurgulayan Başkan Mustafa Dündar; “ Şehrin konumu itibariyle biz belediyeler de uluslararası ilişkileri olan ve kardeş şehirler vasıtasıyla birçok ülke ile diyalog kuran kurumlarız. Bu kardeşlik ilişkisi, Balkan ülkelerinde olduğunu gibi Avrupa Birliği kentleri ve Kafkas ülkelerini de kapsıyor. Belediyemizin 25 farklı kent ile kardeşlik ilişkisi var. Biz belediyeler olarak yasaların verdiği yetki ile birçok iş yapıyoruz. Kültür merkezleri, tarihi mirasa sahip çıkma ve kentsel dönüşüm gibi çok yoğun faaliyetlerimiz var. Bu faaliyetler içerisinde Bursa’nın tüm dinamikleri ile sıkı bir ilişki içerisine çalışıyoruz. Bunların başında da Uludağ Üniversitesi geliyor. Uludağ Üniversitesi, Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birisi ve dünya çapında bir üniversite dersek de bu yanlış bir tabir olmaz. Üniversitemiz sadece burada kampüse kapalı değil. Kampüs dışarısında da Bursa’nın her tarafındalar. Bizim de önemli bir projemizde bizlere yardımcı oluyorlar” şeklinde konuştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Adil Kayaoğlu da törende yaptığı konuşmada ilçe sınırları içerisinde yer alan Uludağ Üniversitesi’nde böylesi önemli bir kongrenin düzenlenmesinden dolayı mutluluk duyduklarını kaydetti. Kayaoğlu, gerçekleştirilen kongrenin faydalı sonuçlar getirmesi temennisinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından UÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Bilgili tarafından kongreye destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketi takdim edildi.

Kongrenin diğer fotoğrafları için tıklayınız.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [04-Eki-2016]

Haber Görüntüleme : [2.016]