Uluslararası Mudanya Mütarekesi ve Kültürel Miras Sempozyumu Tamamlandı
 Uluslararası Mudanya Mütarekesi ve Kültürel Miras Sempozyumu Tamamlandı

Uluslararası Mudanya Mütarekesi ve Kültürel Miras Sempozyumu Tamamlandı

4-5 Ekim 2024 tarihlerinde Mudanya’daki Tirilye Kültür Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Mudanya Mütarekesi ve Kültürel Miras Sempozyumu, Türkiye’den ve ABD, Yunanistan, İtalya, Fransa gibi ülkelerden akademisyen ve araştırmacıların katılımıyla başarıyla tamamlandı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Mudanya Belediyesi, ÇEKÜL Vakfı ve Bursa Okulu iş birliğiyle gerçekleşen sempozyumda, Mudanya Mütarekesi’nin tarihsel önemi ve bölgenin kültürel mirası, disiplinlerarası bir yaklaşımla değerlendirildi.

Mudanya Mütarekesi’nin 102. yıl dönümüne binaen düzenlenen sempozyumda, mütarekeye taraf olan ülkelerden akademisyenler ilk kez böyle bir etkinlikte araya gelerek anlaşmanın çok boyutlu değerlendirmesini gerçekleştirdi. Türkiye, Yunanistan, Fransa ve İtalya’dan katılan bilim insanları tarafından mütarekenin tarihsel önemi ele alınırken bu kritik antlaşma çeşitli yönleri tahlil edildi.

Sempozyumun açılış konuşmasını, Harvard Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cemal Kafadar gerçekleştirdi. Tarih, edebiyat, dil, arkeoloji, kentleşme, tarım, kültür-sanat gibi çeşitli disiplinlerdeki uzman akademisyenler ve araştırmacılar, bölgenin tarihsel ve kültürel mirasını derinlemesine inceleyen bildiriler sundular. Düzenleme kurulu başkanlığını üniversitemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Hacer Karabağ Arslan’ın üstlendiği etkinlikte toplamda 22 akademik bildiri sunuldu ve uluslararası boyutta katılım sağlayan 7 bilim insanı sempozyuma değerli katkılarda bulundu.

Bursa Uludağ Üniversitesi’ni temsilen katılan Prof. Dr. Ali Sait Liman, Prof. Dr. Mustafa Şahin, Prof. Dr. Saime Yüceer, Prof. Dr. Hatice Şahin, Prof. Dr. Sertaç Dokuzlu, Prof. Dr. Serhat Zaman, Prof. Dr. Uğur Bilgili, Prof. Dr. Behçet Kemal Yeşilbursa, Doç. Dr. Hacer Karabağ Arslan, Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Ziya Karaaslan ve Zümrüt Üskül gibi değerli akademisyenler, sunmuş oldukları katkılarla üniversitenin ulusal ve uluslararası bilimsel alandaki etkinliğini bir kez daha ortaya koydular.

Sempozyum kapsamında ayrıca, Tirilye ve Mudanya’da düzenlenen kültürel miras gezisi ile bölgenin tarihi ve kültürel zenginlikleri keşfedildi. Bu etkinlik, Mudanya Mütarekesi’nin tarihsel önemine dair farkındalığı artırırken bölgenin kültürel mirasına akademik bir ışık tuttu ve disiplinler arası bir diyalog zemini oluşturdu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [08-Eki-2024]

Haber Görüntüleme : [260]