DERS ALMA İŞLEMLERİ HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU!
 DERS ALMA İŞLEMLERİ HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU!

 

,

 

Kayıt Yenileme ve Katkı Payı ile İlgili Yönetmelik Hükümleri

 

Kayıt Yenileme konusunu düzenleyen 10. Madde,

1- Öğrenci, kayıt yenileme işlemleri ve ilgili duyuruların takibinden, katkı payı/öğrenim ücretinin ödenmesinden, kayıt yenileme ile ders seçim işlemlerinin yapılmasından şahsen sorumludur.

2- Öğrenciler, Senato tarafından kabul edilen akademik takvimde belirtilen süreler içerisinde, her yıl öğretim birimlerinin özelliğine göre Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlenen ve Üniversitemizce ilan edilen miktardaki katkı payı/öğrenim ücretini yatırdıktan sonra ders seçim işlemlerini gerçekleştirebilirler. Bir başka deyişle öğrenciler, her iki işlemi yaparak kayıt yenileyebilir.

3- Kaydını yenilemeyen öğrenci, o yarıyıldaki derslere devam edemez, sınavlara giremez ve diğer öğrencilik haklarından yararlanamaz. Öğrencinin kayıt yenilemediği yarıyıl, 2547 sayılı Kanunda belirlenen azami öğrenim süresinden sayılır.

4- Öğrencilerden her bir yarıyıl için birinci örgün öğretimde öğrenci katkı payı, ikinci örgün öğretimde ise öğrenim ücreti alınır.

Kendi imkânları ile öğrenim görmek üzere yurtdışından veya yabancı uyruklu öğrenci kabul kontenjanları ile kayıt olan öğrencilerden, birinci veya ikinci öğretim ayrımı yapılmaksızın, her bir yarıyıl/yıl için katkı payı/öğrenim ücreti alınır.

 

YANO’su en az 3.00 olan ve herhangi bir dersinin notu (FF), (FD), (D) olmayan (Zayıfı olmayan), yarıyıl sonu yapılacak sıralamada ilk % 10’a giren ikinci öğretim öğrencileri, bir sonraki yarıyılda birinci öğretim öğrencilerinin ödeyecekleri öğrenci katkı payı kadar öğrenim ücreti öder.

Yabancı uyruklu öğrencilerden alınacak katkı payı/öğrenim ücretleri ilgili mevzuat hükümlerine tabidir.

 

Katkı payı/Öğrenim Ücreti ödeme işlemlerinin Halk Bankası aracılığıylaBursa Uludağ Üniversitesi Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Kurumsal Hesabına yatırılması ve açıklama kısmında öğrenci numarası, ad-soyad bilgilerinin yer alması gerekmektedir.

Ödeme işlemleri sadece Türkiye Halk Bankası Şubelerinden/ATM'lerinden veya Öğrenci Otomasyon Sistemi üzerinde yer alan Öğrenim Bilgileri Bölümü “Kredi Kartı İle Ödeme (1420)” sekmesinden yapılmaktadır. EFT/HAVALE ile ödeme kabul edilmemekte olup Üniversitenin herhangi başka bir IBAN/Hesap numarasına ücret yatırılmaması gerekmektedir. (IBAN'A YATIRILAN ÜCRETLER GEÇERSİZDİR!)

 

Ders Yükü ve Ders Alma İşlemleri

 

1- Ders yükü, öğrencinin her yarıyılda alacağı ders yükü, ait olduğu bölümün veya programın ders planında belirtilen AKTS kredi yüküdür.

2-Öğrenci ders alma işlemlerini, otomasyon sisteminde gerçekleştirir.

3- Önce alttan olan derslerin (otomasyonda kırmızı renkte karşınıza gelen) alınması zorunludur.

4- GANO’su 1.80’in altında olan öğrenci 2. sınıfa geçemez ve 2. sınıf derslerini seçemez. Bu durumda olan öğrenciler not yükseltme amacıyla, öncelikle başarısız olduğu derslerden başlamak ve dönemsel AKTS yükünü aşmamak kaydıyla geçmiş yıllardaki derslerine tekrar kaydolabilirler.

5-GANO'su 1.80'in üzerinde olan öğrenciler; 

a) GANO’su 1.80-1.99 arası olanlara, 30 AKTS,

b) GANO’su 2.00-2.99 arası olanlara, 40 AKTS,

c) GANO’su 3.00 ve üzerinde olanlara, 50 AKTS, kredi yükü kadar ders almasına izin verilir.

 

Dersin Tekrar Alınması

1- Bir dersten başarısız olan, devamsızlıktan kalan ya da bir dersi alması gereken yarıyılda almayan veya alamayan öğrenciler, bu dersi tekrar verildiği ilk yarıyılda almak zorundadırlar.

2- Öğrenciler, GANO’larını yükseltmek için daha önce aldıkları ve başardıkları derslere, yeniden kayıt olabilir. GANO yükseltmek amacıyla yeniden alınan derslere devam zorunluluğu (18 inci maddenin üçüncü fıkrası) aranmaz.

3- Derslerin tekrarı halinde,GANO’nun hesaplanmasında;

a) Tekrar edilen ders zorunlu ders ise, alınan en son not,

b) Tekrar edilen ders seçmeli ders ise, alınan en yüksek not, dikkate alınır.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [04-Eyl-2023]

Haber Görüntüleme : [4.794]