Yüksekokulumuz'un "Sağlık Bilimleri Fakültesi" ne dönüştürülmesi resmi gazetede yayımlandı
 Yüksekokulumuz'un
 

Uludağ Üniversitesi yönetiminin 3. Nesil Vizyonu ile yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Sağlık Yüksekokulu’nun Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak değiştirilmesi talebine YÖK olumlu yanıt verdi. Üniversite tarafından yapılan müracaatı incelemeye alan YÖK, dört yıllık eğitim veren Sağlık Yüksekokulu’nun yine dört yıllık eğitim verecek olan Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürülmesine onay verdi.

Eğitim ve öğretime 2002-2003 yılında başlayan Sağlık Yüksekokulu, 2016-2017 eğitim öğretim yılından itibaren Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak hizmet etmeye devam edecek. Uludağ Üniversitesi’ni gelecek yıllara en iyi şekilde hazırlamak isteyen üniversite yönetimi, önümüzdeki dönem sadece Hemşirelik Bölümü ile eğitim verecek olan Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde yeni bölümlerin açılması için de girişimlere başladı.

SEKTÖRÜN EN İYİ SAĞLIKÇILARI BU FAKÜLTEDEN ÇIKACAK

Göreve geldikleri ilk günden itibaren Uludağ Üniversitesi’ni geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için çalıştıklarını kaydeden UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Üniversitemizi sadece teorik eğitim veren bir kurum olmaktan çıkarıyoruz. Uludağ Üniversitesi, 3. Nesil Üniversite vizyonu ile hem kendisini hem akademik kadrosunu hem de öğrenci seviyesini yenileyen ve geliştiren bir üniversite olma yolunda ilerliyor. Yaklaşık 15 aydır tüm planlamalarımızı ve projelerimizi buna göre hazırladık. Bir yandan da gençlerimizi iş hayatına en iyi şekilde hazırlayacak eğitim fırsatları oluşturmaya gayret ediyoruz. Sağlık, sektörel anlamda bakıldığında nitelikli personele en çok ihtiyaç duyulan alanların başında geliyor. Bizler de sektöre en iyi sağlıkçıları yetiştirebilmek amaxıyla daha kaliteli akademik eğitimlerin verileceği bir Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulması gerektiğine karar verdik. Yüksek Öğretim Kurulu ile gerekli süreçleri başlatmıştık. Yüksek Öğretim Kurulu’muz da bu talebimizi yerinde buldu ve Sağlık Yüksekokulu’nun, Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak dönüştürülmesine onay verdi.

Önümüzdeki dönem ilk etapta sadece Hemşirelik Bölümü’ne öğrenci alacağız. Ancak daha sonraki yıllarda yeni bölümler açmayı planlıyoruz. Bunun yanı sıra burada dileyen öğrencilerimiz yüksek lisans veya doktora yapma şansına sahip olabilecekler. Ayrıca Sağlık Yüksekokulu’na göre çok daha fazla öğrenciyi fakültemize kabul edebileceğiz. Aynı oranda da öğretim görevli sayısında artış olacak” diye konuştu.

SON TEKNOLOJİ FAKÜLTE BİNASI

Yeni kurulan Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin inşaatının da hız kesmeden devam ettiğini açıklayan Rektör Ulcay, “Geçtiğimiz yıl Sağlık Yüksekokulu’na tahsis etmek üzere binamızın temellerini atmıştık. Ancak YÖK’ün bizim isteğimiz üzerine Sağlık Yüksekokulu’nu Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürmemize izin vermesi ile çok yakında tamamlayacağımız inşaatımızı doğrudan fakülte binası olarak kullanmaya başlayabileceğiz. 3 bin m2’nin üzerinde bir kullanım alanına sahip olan yeni Sağlık Bilimleri Fakültesi binasının zemin katında 81 kişilik dört adet dershane, 2 adet uygulama salonu, 5 adet idari büro ve 315 kişilik amfi yer alacak. Binanın birinci katında ise 27 adet yönetici ve akademisyen odası bulunacak. Yeni yapılan binanın derslik ve ofisleri değişken debili merkezi klima ile soğutulacak. Teknolojik gelişmelere uygun olarak planlanan binanın su tesisatı ise tasarruf sağlayacak şekilde tasarlandı. Her iki katında da engelli tuvaletleri bulunacak olan binanın iki duraklı engelli asansörü de bulunacak. İnşaatının yüzde 50’den fazlası bitirilen binayı önümüzdeki yıl eğitim ve öğretim yapabilecek şekilde hizmete açmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [15-Ağu-2016]

Haber Görüntüleme : [2.237]