DOÇ. DR. İBRAHİM ÖZTAHTALI’NIN ÖNCÜLÜĞÜNDE HAZIRLANAN PROJE ULUSAL BASINDA

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim ÖZTAHTALI öncülüğündeki araştırma ekibinin “Türkçede bireylerin hızlı okuma ve kavrama becerilerini artırmanın yanı sıra lise ve üniversitelere giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilere özellikle paragraf sorularında yol gösterici olmayı amaçlayarak geliştirdiği yapay zekâ destekli uygulama” başta Anadolu Ajansı olmak üzere ulusal ve yerel basında geniş yankı uyandırdı.

Eğitim alanından bazı firmaların destekleriyle BUÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde (ULUTEK Teknopark) geliştirilen, Türk Patent ve Marka Kurumundan patenti alınan sistem hakkında soruları yanıtlayan Doç. Dr. İbrahim ÖZTAHTALI’yla gerçekleştirilen röportaja erişmek için tıklayınız.

Haber Tarihi : [29-Nis-2024]