DEPREM SONRASI PSİKOSOSYAL PAYLAŞIM TOPLANTISI DÜZENLENDİ
 DEPREM SONRASI PSİKOSOSYAL PAYLAŞIM TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Travmatik deneyimler hayati tehlike yaratabilen ve genellikle beklenmedik şekilde ortaya çıkan yaşantılardır.” 

“Psikolojik ilk yardımda ilk hedef, hayatta kalma ve güvende olmaktır.”

Bursa Uludağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü ailesi olarak 27 Şubat 2023 Pazartesi saat 17.00’da bölüm öğrencilerimizle “Deprem Sonrası Psikososyal Paylaşım” konulu çevrimiçi toplantımızı gerçekleştirdik. 

Toplantıda, deprem sonrası süreçte psikoloji bölümü öğrencilerimize gelebilecek olan psikolojik ve sosyal destek taleplerinin karşılanması noktasında öğrencilerimizin yeterliklerinin desteklenmesi hedeflendi. 

Uygulamalı Psikoloji ABD Başkanı Dr. Burcu Korkmaz Yayın’dan kayıp ve yas, travmatik deneyim-stres-kompleks travma, insan eliyle yaratılan travmalar-doğal afet kaynaklı travmalar, birincil travma- ikincil travma, travma sonrası stres bozukluğu-akut stres bozukluğu ve akut stres tepkisi gibi kavramların anlamlarını ve farkını dinledik. Önümüzdeki sürece bir projeksiyon tutması adına 17 Ağustos 1999 depremi sonrasında yapılan bilimsel araştırmaların önemli bulgularını ve etkili destek verme sürecinde dikkat edilmesi gereken detayları konuştuk. Afet sürecinde ve sonrasında sağlanabilecek psikolojik ilkyardım ve desteğin temel bileşenlerini, iletişimde sözel ve sözel olmayan tepkilerimizi nasıl yönetebileceğimizi katılımcılarla paylaşan hocamız, deprem deneyiminin olumsuz psikolojik etkileriyle baş etme yollarını açıkladı. 

Sunumun akabinde karşılıklı soru cevaplarla ilerleyen toplantıda öğrencilerimiz deprem sonrası süreçte psikoloji bilimiyle ilgili birikimlerini değerlendirme, geliştirme ve deneyimlerini aktarma fırsatı buldular.

Bölüm hocalarımıza ve öğrencilerimize, bu verimli toplantıya katılımları için teşekkür ederiz. 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [01-Mar-2023]

Haber Görüntüleme : [1.971]