3 Aralık Dünya Engelliler Günü Farkındalık Etkinliği

Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında kabul edilen “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” ile çeşitli nedenlerle toplumsal yaşam alanlarında çeşitli engellerle karşı karşıya bırakılan bireylere yönelik farkındalık oluşturulması amaçlanmaktadır.

Bursa Uludağ Üniversitesi 2022-2026 stratejik planında “Sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik bilinci ile toplumsal katkıyı geliştirme” hedefi oluşturmuş, bu hedef kapsamında üniversitemizin fiziki, eğitsel ve sosyal imkanlarının tüm bireyler için erişilebilir olmasını sağlama yolunda çalışmalar gerçekleştirmiş ve gerçekleştirmeye devam etmektedir. Bu çalışmaların önemli öğelerinden biri de toplumumuzdaki her bir vatandaşın bu konuda edineceği tutum ve yaklaşımlardır. Farkındalık çalışmaları vatandaşlarımızın yetersizlik, engel, engellilik gibi hususlarda doğru bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi hususunda önemli katkılar sunan çalışmalardır.

 

Bu kapsamda, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürütücülüğü, B.U.Ü. Özel Eğitim Öğrenci Topluluğu, B.U.Ü. Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü, B.U.Ü. Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü ve B.U.Ü. Özel Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin işbirliği ile “ 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Farkındalık Etkinliği” Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

 

1 Aralık 2022 tarihi saat 10.00’da atölye çalışmaları ile başlayacak olan etkinlik, B.U.Ü. Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim KILAVUZ’un katılımı ile 12.00’da başlayacak olan gösteri programı ile devam edecektir.

Üniversitemizin tüm paydaşları etkinliğimize davetlidir.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [24-Kas-2022 10:12]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [24-Kas-2022 10:31]

Duyuru Görüntüleme : [11.631]