Elektrik-Elektronik Mühendisliği’ni tercih edecek 5 öğrenciye 500 TL burs
 Elektrik-Elektronik Mühendisliği’ni tercih edecek 5 öğrenciye 500 TL burs

 

Uludağ Üniversitesi

 

 

                                                             

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü 2018-2019 eğitim-öğretim yılında kazanan ve kayıt yaptıran en yüksek puanlı ilk 5 öğrencisine aylık 500 TL burs verecek.

Uludağ Üniversitesi’nin üç yıl önce başlattığı ‘başarılı öğrencilere burs kampanyası’ devam ediyor. Eğitim için Bursa Uludağ Üniversitesi’ni tercih eden başarılı öğrenciler, aylık 450 ile 600 TL arasında değişen burslara kavuşuyor. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, 2018-2019 Eğitim öğretim döneminde burs kampanyası için kentin önde gelen firmalarıyla anlaşmalar yapmayı sürdürüyor. Kampanyaya son destek EMKO Elektronik AŞ’den geldi. Firma ile imzalanan protokol sayesinde 2018-2019 eğitim öğretim döneminde Elektronik Elektrik Mühendisliği Bölümü’nü tercih eden ve yerleşen en yüksek puanlı 5 öğrenciye aylık 500 TL burs verilecek.  

AR-GE MERKEZLERİYLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLLERİ

Rektörlük katında düzenlenen imza töreninde konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Türkiye’de binin üzerinde Ar-Ge merkezi bulunduğunu hatırlattı. Merkez sayısında İstanbul’un ardından Bursa’nın ikinci sırada yer aldığını kaydeden Prof. Dr. Yusuf Ulcay; “Bursa’da yüzün üzerinde Ar-Ge merkezi var. Ben bunlardan 40 tanesini bizzat ziyaret ettim. 20 tanesiyle anlaşma imzaladık. TÜBİTAK bize sordu. Kaç tane firmayla anlaşma imzaladınız diye. En fazla firmayla anlaşma imzalayan üniversitelerden birisiyiz. TÜBİTAK 2244 Doktora Programı’nın önemi Ar-Ge merkezlerindeki doktoralı çalışan sayısını arttırmak. Bu dolaylı olarak üniversitelerimize de katkı koyacak” diye konuştu.

BİLİMSEL ALTYAPIYI SEKTÖRLERİN YARARINA KULLANMAK GEREKİYOR

Üniversitenin kent ve ülke ekonomisine katkı sağlarken, bir yandan da günümüz teknolojilerini yakalamak için çaba sarf etmesi gerektiğinin altını çizen Rektör Ulcay; “3.nesil logosunu ve sloganını kullanırken ‘üniversitede yapılan çalışmaların sektörde yansımasının görülmesi, pratikte kullanılması ve ülkenin ekonomisine katkı koyması’ diye tanımlıyoruz. Hatta ‘Bilimden üretime, üretimden ekonomiye’ diye bir motto oluşturduk. Bunlar lafla olmuyor. Nitelikli öğrenci, nitelikli öğretim elemanı, altyapının sağlam olması ve sektörlerle bu altyapıyı beraber kullanabilme imkânı oluşturmak gerekiyor. Yoksa öğretim üyelerinin tek başına üniversitede kapalı laboratuvarlarda kendi düşündüklerini yapıp ondan sonra da tez olarak raflarda saklamanın devri çoktan geçti. Bu konuda ülke olarak, zaman olarak çok zayiat verdik. Bugün devletimizin birtakım teşvikleri bizleri zaten ortak çalışmaya sevk ediyor” şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNİN EN ÖNEMLİ GÖSTERGESİ

EMKO Elektronik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Ispalar ise konuşmasında; “Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’ne önümüzdeki sene girecek 5 öğrenciye bir miktar burs verilmesi konusunda protokol imzalamış bulunmaktayız. Rektör hocamın başlattığı bu burs programını gönülden destekliyoruz. Özellikle Elektrik-Elektronik bölümünü ayrıca destekliyoruz. Bugün üniversiteyle 2244 Doktora programının da protokolünü de imzaladık. 1004 programında ortak çalışmalar yürütüyoruz. Bursa’daki teknoloji katılım çalışmalarının yanı sıra, sanayi-üniversite işbirliği için çok önemli adımlar atıldığına kendimiz de bizzat şahit oluyoruz. Biz gönülden destekliyoruz ve hareketlerimizle de bunu göstermeye çalışıyoruz. Bu kampanyanın içerisinde yer almamızı sağlayan üniversite yönetimine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger'in de katıldığı toplantıda söz alan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Kopmaz, yapılan çalışmaların başarılı öğrencileri üniversiteye çekmek adına önemli olduğunu belirtti. Dekan Kopmaz, kampanyaya destek veren tüm kurumlara da teşekkürlerini iletti. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [22-Eki-2018]

Haber Görüntüleme : [1.768]