Karacabey MYO VI. Süt ve Süt Hayvancılığı Öğrenci Kongresi
 Karacabey MYO VI. Süt ve Süt Hayvancılığı Öğrenci Kongresi

 VI. SÜT VE SÜT HAYVANCILIĞI ÖĞRENCİ KONGRESİ

Bursa Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu ve SÜTAŞ iş birliği ile
düzenlenen ve ana teması “Sürdürülebilirlik” olan VI. SÜT VE SÜT HAYVANCILIĞI
ÖĞRENCİ KONGRESİ 31.05.2022’de çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir.
Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen kongrede BUÜ Rektör
Yardımcısı Prof. Dr. İrfan KIRIŞTIOĞLU, SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tarık
TEZEL ve Karacabey MYO Müdürü Prof. Dr. Serdal DİKMEN’in açılış konuşmalarını
yapmalarının ardından sözlü bildiriler sunulmuştur.
İki oturumda gerçekleştirilen kongreye öğrenciler 16 sözlü ve 24 poster sunulu bildiri
ile katılım sağlamıştır. Bilim kurulu tarafından değerlendirilen sözlü sunulu
bildirilerden birinciye 3500 TL, ikinciye 3000 TL ve üçüncüye 2500 TL; poster
sunulu bildirilerden birinciye 2000 TL, ikinciye 1500 TL ve üçüncüye 1000 TL
SÜTAŞ tarafından ödül verilmiştir.
Sözlü bildiri kategorisinde birinciliği “Kivi Kabuğu Ekstraktı Katkılı Kefir Üretimi”
konulu çalışmalarıyla Karacabey MYO Gıda Teknolojisi Programı 1. Sınıf öğrencileri
Büşra Nur GÜNDOĞDU, Hatice KAVUN Zeynep ÇETİN kazanmıştır. Aynı kategoride
“Türkiye’nin Süt Ürünlerinde Starter Kültür Üretme Potansiyeli” konulu çalışması ile
ikinciliği Karacabey MYO Süt ve Ürünleri Teknolojisi programı 1. Sınıf öğrencisi Emel
DÖNMEZ, üçüncülüğü ise “Eşek Sütü Kefiri ve Sağlık Üzerine Etkileri” konulu
çalışmalarıyla Keles MYO Gıda Teknolojisi öğrencileri Zeynep ALÇİ, Ayşegül
ARSLAN kazanmıştır.
Poster bildiri kategorisinde birinciliği “Süt Sığırcılığı İşletmelerinde Sürü Sağlığı ve
Koruyucu Hekimlik Uygulamaları” konulu çalışmalarıyla Karacabey MYO Süt ve Besi
Hayvancılığı Programı öğrencileri Muhammet Yusuf ERTAŞ ve Yaşar KILINÇ
kazanmıştır. Aynı kategoride “Türkiye’de Organik Süt Üretiminin Durumu” konulu
çalışmalarıyla ile ikinciliği Karacabey MYO Organik Tarım programı öğrencileri Ömer
ARSLAN ve Gürkan KÖROĞLU, üçüncülüğü ise “Süt ve Süt Ürünlerinde Yüksek
Hidrostatik Basınç Kullanımı” konulu çalışması ile Karacabey MYO Gıda Teknolojisi
öğrencisi Hatice KAVUN kazanmıştır.
Karacabey MYO Tolga Can Yılmaz Konferans Salonu’nda 01.06.2022 tarihinde
düzenlenen ödül töreniyle dereceye giren öğrencilerin ödül ve katılım belgeleri
SÜTAŞ İnsan Kaynakları Müdürü Dilay ÇALIŞKANER tarafından verilmiştir.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [08-Haz-2022]

Haber Görüntüleme : [920]