Fakültemizde Yapılan Öğrenci Memnuniyet Anketi’nin Sonuçları Öğretim Elemanlarıyla Paylaşıldı.
 Fakültemizde Yapılan Öğrenci Memnuniyet Anketi’nin Sonuçları Öğretim Elemanlarıyla Paylaşıldı.

Bir süre önce fakültemizde yapılan öğrenci memnuniyet anketinin sonuçları öğretim elemanlarıyla paylaşıldı. Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Turgay Gündüz hazırladığı sunumu İbnü’l-Cezerî salonunda öğretim elemanlarıyla paylaştı.

                Programın açılış konuşmasını dekanımız Prof. Dr. Bilal Kemikli yaptı. Anketlerin bize ayna teşkil ettiğini söyleyerek sözlerine başladı. Fakültemizin geleneği olan bir fakülte olduğunu vurgulayan Kemikli,  zamanı iyi okuyup gelecekle ilgili daha nitelikli bir perspektif iktiza etmemiz gerektiğinin bilinciyle bu faaliyetleri yaptıklarını söyledi. Bölüm başkanlarıyla daha önce buna benzer ufak çaplı iki toplantı yaptıkları söyleyerek bu toplantılardan iki sonuç çıktığını aktardı. “Bunlardan ilki güz ve bahar dönemi derslerinin paydaşların talepleri ve sosyal değişimin getirdikleri çerçevede tekrar düzenlemesidir. İkinci olarak ise anabilim dallarının yürüttüğü seçmeli derslerden bazılarının miâdini doldurduğunu görüyoruz. Bu derslerin öğrencinin kişisel bakışını temin etmenin yanında paydaşların da beklentisini sağlayacak şekilde yenilenmesidir.” dedi.

                Uluslararası fakülte olmanın 72 ülkeden öğrenci getirip okutmak olmadığına vurgu yaparak Mevlana, Erasmus gibi programlarla yurtdışına giden öğrencilerin yeterli dil birikimini elde edebileceği derslerin de gündeme alındığını söyledi. Gençlerimiz soru ve sorunlarına tenkit ve tezyifle değil, doğrudan cevap vermemiz gerektiği üzerinde durdu. Yakın gelecekte gençler arasında artan inanç zayıflığı ve aile bağı eksikliği gibi konularda çalışmalar gerçekleştireceklerini bildirdi. Akademisyenlerimizin akıllardaki sorulara cevap verebilecek nitelikte çalışmalar ortaya koymaları gerektiğini, elimizdeki imkânları bu yönde kullanmamız gerektiğini söyledi.

Ardından sunumuna başlayan Turgay Gündüz, ankete 1124 öğrencinin katıldığını söyledi. Ankette sorulan her sorunun cevabını ve çıkarımlarını detaylarıyla öğretim elemanlarımıza aktardı.

Anket sonuçlarına göre yerli öğrencilerin ders seçerken dersin kolaylığından ziyade  dersin hocası hakkındaki düşüncelerin etkili olduğunu söyledi. Ayrıca ders seçiminde kişisel ilginin, dersin içeriğinin ve hocanın kimliğini etkili olduğunu, yabancı öğrencilerde ise dersi geçme odaklı seçim yapıldığını aktardı. Gündüz’ün aktardığı anket sonuçlarının bir kısmı şu şekildedir:

Birinci öğretim öğrencilerinin GANO ortalaması : 2,93.

İkinci öğretim öğrencilerini GANO ortalaması     : 2,91.

Fakültemiz GANO ortalaması                                     : 2,93.

 

Sınıflara göre GANO ortalaması

                1.Sınıflar              : 2,84

                2.Sınıflar              : 2,86

                3.Sınıflar              :2,89

                4.Sınıflar              :2,93

 

                Evli öğrencilerin ortalaması         : 2,98

                Bekar öğrencilerin ortalaması     : 2,92

 

Yaş kategorilerine göre başarı sıralaması:

1-            20 yaş ve altı

2-            31-40 yaş arası

3-            21-25 yaş arası,

4-            25-30 yaş arası

 

Gano ortalaması bazında bölgelere göre başarı sıralaması

1-            Ortadoğu

2-            Türkiye

3-            Güney Afrika ve Doğu Asya

4-            Avrupa-Amerika

5-            Afrika

6-            Kuzey ve Orta Asya

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [17-Şub-2020]

Haber Görüntüleme : [1.459]