ELEKTRİKLİ VE HİBRİT TAŞIT TEKNOLOJİLERİNİN İKİNCİSİ DE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
 ELEKTRİKLİ VE HİBRİT TAŞIT TEKNOLOJİLERİNİN İKİNCİSİ DE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Rektörümüz Prof. Dr. Saim Kılavuz’un Başkanlık ettiği ve yürütücülüğünü Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu’nun yaptığı “Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Otomotiv Çalışma Grubu” tarafından ‘Elektrikli ve Hibrit Taşıt Teknolojileri Seminerlerinin” ikincisi 23-30 Mayıs 2022 tarihleri arasında çevrim içi olarak başarıyla gerçekleştirilmiştir. Sektörün deneyimli isimlerinin konuşmacı olarak katıldığı program ilkinde olduğu gibi yine öğrencilerimizden büyük ilgi görmüştür.

Elektrikli ve Hibrit Taşıt Teknolojileri Seminerleri”, Mühendislik Fakültesinin Otomotiv, Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, Endüstri, Makine Mühendisliği Bölümleri ile Meslek Yüksekokulunda eğitim alan öğrenciler tarafından ilgiyle takip edilmiştir. Program kapsamında sektördeki öncü firmalardan katılan profesyoneller tarafından çevrimiçi altı seminer yapılmıştır. İlk dönemdeki seminerlerden farklı olarak bu dönem;

konularına yer verilmiştir. Her firmadan kendi araçlarına ait teknolojilerini tanıtmaları istenmiş ve bu sayede öğrenciler firmaların güncel çalışma konularını ve gelecekte devreye alacakları sistemleri tanıma fırsatı bulmuştur. Ayrıca lityum iyon batarya yangınları ve elektrikli araca müdahale yöntemleri hakkında bilgi sahibi olunmuştur.

Elektrikli ve Hibrit Taşıt Teknolojileri Seminerlerinin koordinatörlüğünü BUÜ Mühendislik Fakültesi, Otomotiv Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. İhsan Karamangil ve Kariyer Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Memet Zencirkıran üstlenmiştir.

23-30 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılan seminerlere düzenli katılan 209 öğrenci sertifika almaya hak kazanmıştır.

 

SEMİNERLERE KATILAN EĞİTMENLERDEN GÖRÜŞLER

Seminerlerin ilk konuşmacıları Oyak Renault firmasından Nahit Turhan ve Ecem Coşkun oldu. Oyak Renault Mekanik Ürün Mühendislik Yöneticisi  Nahit Turhan: “İklim değişikliği ve yarattığı diğer çevresel sonuçların çözümü olarak ortaya konulan eylem planının sonucunda, elektrikli araçlar ve buna bağlı dönüşümler hayatımıza eskisine göre çok daha hızlı girmeye başladı. Bu dönüşümün daha da ivmeleneceğini düşündüğümüzde, geleceğin mühendislerini ekosistem içinde bizi ne tür teknolojilerin beklediği konusunda bilgilendirmek sektör temsilcileri olarak hepimizin görevi ve önceliği olması gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda da Bursa Uludağ Üniversitesi ile yapmış olduğumuz işbirliğini çok değerli bir etap olarak görüyorum.

Dönüşüme hazır olmak, daha da önemlisi değişimi gerçekleştirme yolunda söz sahibi olmak için, katılımcıların seminere aktif bir şekilde dahil olarak konuya ilgili olduklarını göstermeleri çok pozitif bir mesajdı, bu sayede organizasyon bizler için de oldukça keyifli geçti.”

Konuşmacılardan Yangın Danışmanı ve YKS Teknik Yöneticisi Ahmet Sertkan ise; “Ben seminerimde YKS Teknik mühendislik hizmetleri adına ‘Elektrikli Araçlar Yangın Güvenliği’  konusunu arkadaşlarımıza aktarmaya çalıştım. Seminer, çok geniş öğrenci grubu, master ve doktoralarını yapan mühendislerimiz tarafından takip edildi.

Ülkemde bu denli bilgiye susamış bir kitle ile ilk kez karşılaşıyorum. Sorular tam bir mühendisin bilgi süzgecinden damıtılmış sentez soruları idi. Zorlanmamak elde değildi. Her bir katılımcımıza ilgi ve dikkatlerinden dolayı teşekkürü borç bilirim. Yöneticilerimiz öğrencileri için çırpınan daha iyiyi daha güzeli ve son teknolojik gereksinimleri nasıl karşılayacaklarını ve bu uğurda neler yapabilecekleri için çaba harcayan değerli insanlar. Bunu beni davet edişlerinden, sürekli takip etmelerinden, sunumlara katılımlarından ve seminerin sonlandırılma sürecindeki toparlama konuşmalarından anlamış bulunuyorum. Birçok yerde birçok kuruluşta seminerler verdim. Bursa Uludağ Üniversitesi beni gelecek için kaygılanmaktan kurtaran bir eğitim kurumu olarak hep hatırımda olacak. Diledikleri zaman yanlarında olacağımı ve beni de kendilerinden görmelerini gönülden dilerim. İyi ki varsın BUÜ.” dedi.

Bosch Teknik Satış ve Proje Yönetim Kısım Müdürü Yunus Çakır da; “Öncelikle organizasyon için çok teşekkürler. Toplantı sırasında da belirtmiştim,  Uludağ Üniversitesinin öğrencileri bu kadar profesyonel organizasyonlara imza atan bir çalışma grubuna sahip oldukları için çok şanslılar. Organizasyon katılım talebini Bosch firması olarak memnuniyetle destekledik. ‘Yaşam için teknoloji’ mottomuz altında Uludağ Üniversitesinin genç yetenekleriyle ‘Otonom ve bağlanabilir araç teknolojilerini’ konuşmak onların sorularına yanıtlamak çok keyifliydi. Online olmasına rağmen konu başlığına ilgi gösteren yüzlerce öğrencinin olması bizleri ayrıca mutlu etti. Eminim atılan bu adımla beraber katılıp geleceğin teknolojilerini konuştuğumuz genç yeteneklerin bir çoğu gelecekte otomotiv alanına ilgi duyup Bosch gibi global firmalarda ülke sanayisinin ekonomisinin gelişimi için çok güzel işler çıkarıyor olacak. Bu vesileyle tüm öğrenci arkadaşlara başarılı bir öğrencilik hayatı geçirmelerini diliyor, otomotiv dünyasında meslektaş olarak omuz omuza işler çıkaracağımız günleri dörtgözle bekliyorum.” açıklamasında bulundu.

Program konuşmacılarında PILOTCAR AR-GE Müdürü Buğra Ceyhan: “Uludağ Üniversitesi şehrimiz için önemli bir üniversite ve sanayi ile iç içe olan bir kurum. Bu bağlamda bizde zaman zaman birlikte çeşitli projeler yapma imkânı bulabiliyoruz. Ayrıca staj konusunda öğrencilerin yetişmesine olanak sağlayan işbirlikleri gerçekleştirerek hem öğrenciler hem de kuruluşlara nitelikli personel anlamında faydalı olduğunu düşünüyorum.

‘Elektrikli araçlarda homologasyon’ konusu çok önemli bir konu olup henüz otomotiv sektörünün Türkiye’de yeni tanıdığı bir konudur. Biz bu konuyla yaklaşık 5 senedir iç içeyiz bu alanda bilgi sahibi personel yetişmesi kaçınılmazdır, Türkiye de bu alanda hem laboratuvar hem nitelikli personel olarak ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Seminerin öğrenciler için faydalı olduğunu düşünüyorum ve güzel bir seminer olduğu kanaatindeyim. Bu tür seminerlerin öğrencilere iş hayatında çok faydalı olacağını düşünmekteyim.

Bundan sonra ki dönemlerde de üniversite ile olan işbirliğimizi güçlendirerek devam ettireceğiz.” şeklinde konuştu. 

Seminerlere öğrenci katılımı büyük oldu. Seminerlerde öğrencilerimiz interaktif katkı sağladılar, çok sayıda soruyla seminerleri zenginleştirdiler. Her seminer sonrasında alınan öğrenci geri dönüşlerinde öğrenci memnuniyetinin çok yüksek olduğu görüldü. Yoğun zamanlarından zaman ayırarak seminerlere katkı veren konuşmacılara, seminerlere destek sağlayan kurumlara çok teşekkür ediyoruz.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [17-Eyl-2022]

Haber Görüntüleme : [2.964]