Uludağ Üniversitesi Harmancık Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, 14. Uluslararası Mutfak Günleri Yarışması’ndan 2 altın, 9 gümüş, 3 bronz 2 merit madalya ile döndü.
İstanbul’da düzenlenen ve 25 ülkeden 400’ü yabancı olmak üzere toplam 2000 aşçının 70 kategoride yarıştığı 14. Uluslararası Mutfak Günleri’nde 25’i yabancı olmak üzere 100 kişilik jüri tarafından değerlendiriliyor.
Önceki yıllarda birçok başarıya imza atan Harmancık MYO Aşçılık Programı, 14. Uluslararası Mutfak Günleri yarışmasına, Öğretim Görevlisi Celal Aratoğlu önderliğinde katılan Bahri Can Bayram, Sakine Solak, Hüseyin Gülşen Bozkuş, Yağmur Yazıcı, Eda Simay Yetişen, Onur Erdem, Tolunay Çetin, Serap Balkan, Sare Yılmaz ve Oğuzhan Eroğlu ile katıldı.
Makarna Kategorisinde yarışan Bahri Can Bayram, “Soya Sütü ile Açılmış Chia Tohumlu Deniz Mahsüllü Kremalı Tagliatelle” ile; Sakine Solak da “Kestane Unu ile Yoğrulmuş Deniz Mahsullü Fesleğen Soslu Ravioli” ile birinciliğe layık görüldü.
Pizza Kategorisinde yarışan Serap Balkan “Füme Antrikot ve İtalyan roka Serpiştirilmiş Mozeralla ve Permasan Peynirli Fesleğenli Pizza”; Pide kategorisinde Sare Yılmaz “Kokoreçli Pide”; Onur Erdem ise Tatlı Tabağı Kategorisinde “Havuç Topu Eşliğinde Portakal Soslu Kızarmış Ananas Tatlısı” ile ikinciliği elde ettiler.
Açılık öğrencileri ayrıca, En İyi Üniversite Ekip Yarışması’nda da Hüseyin Gülşen Bozkuş’un “Pancarlı Humus ve Tatlı Ananas Yatağında Asitte Pişirilmiş Levrek” başlangıcı; Tolunay Çetin’in “Şalgam Sulu Risotto Eşliğinde Persilade Kıtırlı Ballı Hardal Sosunda Bonfile Sarma” ana yemeği; Oğuzhan Eroğlu’nun “Ananas Yatağında Kızarmış Dondurma”sı ile ikinci seçildi.
Öğrenciler, ekip olarak katıldıkları “Modern Türk Mutfağı” yarışmasında da hazırladıkları menü ile ikinci oldu.
İkincilik ödülü, Yağmur YAZICI’nın “Kıtırlı Hellim Peynirli Karides Dolgulu Portakallı Enginar”, Bahri Can Bayram’ın “Keşkek Yatağında Hindistan Cevizi Sos Eşliğinde Kuzu Tandır”, Eda Simay Yetişen’in “Kuşburnu Macunu Eşliğinde Kestane Kıtırlı Ayva Tatlısı” ile elde edildi.
Gençler Pratik Ekip Yarışmasında da, Onur Erdem’in “Şalgamlı Pilav ile Fesleğen Soslu Somon Füme Sarma”sı, Oğuz Eroğlu’nun “Şarapla Çektirilmiş Pancar Sos Eşliğinde Risotto Yatağında Fesleğenli Köfte”s, Tolunay Çetin’in “Milföy Külahında Bademli ve Kestaneli Muhallebi”si ile üçüncülüğe layık görüldü.
Turta Kategorisinde ise Yağmur Yazıcı “Şarapla Çektirilmiş Franbuaz Dolgulu ve Çıtır Crumbleli Turta”; Cup Cake Kategorisinde Eda Simay Yetişen “Lime Limon ve Bal Kabağı Çekirdekli Cupcake” ile merit ödülüne layık görüldü.
Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv