Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Tekstil Asa öğrencilerinin yılsonu sergisi katılımcıların büyük ilgisini çekti.
BUÜ Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümü Sergi Salonu’nda açılan sergiye üniversite ve fakülte yöneticileri, akademisyenler, veliler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Etkinlik hakkında bilgi veren BUÜ Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğr. Gör. Sevgi Yüksel Uzunöz; “Somut olmayan kültürel miraslarımızdan biri olan çarpana dokumaları, sağlam mukavemetli bağlayıcı, taşıyıcı, özellikleri olan kartlarla dokunan bir dokuma tekniğidir. Anadolu insanı bu dokuma tekniğini yüzyıllarca dokumaya devam etmiştir. Kullanım alanları; çadırların kurulumunda uk çubuklarını bağlayan "uk bağlar" çarpana dokumadır. Saç bağı, tozluk bağı beşik sallama ipi, bele dolanan dokumalar çuval tutaçlar gibi geleneksel kullanım alanları vardır. Ancak kullanım alanları ve üretim amaçları günümüz modern yaşam şartlarında kendine yer bulamamıştır. Bu nedenle unutulmaya yüz tutmuş sanatlarımız arasında yerini almıştır” diye konuştu.
Günümüz moda anlayışına uyarlanmış örneklerinin görüleceği bir sergi oluşturduklarını aktaran Sevgi Yüksel Uzunöz; “Geleneksel dokuma sanatlarından bir diğeri de kilim dokuma tekniğinde dokunmuş kolye tasarım ve uygulamaları da benzer şekilde dikkate değerdir. Mood Board çalışmalarından tasarımların ürüne dönüşmesinde sponsor olan Panoteks firma yetkilisi Sayın Halit Emre Gökşimşek'e katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Sergimiz 5 Nisan’a kadar izlenime açık olacaktır” dedi.
Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv