Uludağ Üniversitesi’nin, kentteki kurumların gelişimine katkıda bulunmak amacıyla yaptığı çalışmalar sürüyor.
Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı’nın kurumsal kapasitesinin artırılması, mevzuat eğitimlerinin sürekli hale getirilmesi ve bu hedefe yönelik yeni eğiticiler yetiştirilmesi amacıyla Uludağ Üniversitesi ve Bursa Maliyeciler Derneği işbirliğiyle başlattığı “Eğiticinin Eğitimi” programında ilk etap tamamlandı.
Gelir uzmanları ve gelir uzman yardımcılarından oluşan 40 kişi, Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (ULUSEM) verdiği eğitimi başarıyla tamamlayarak Milli Eğitim onaylı sertifikalarını aldı.
Sertifika töreninde konuşan Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş, kurum olarak sürekli iş-mevzuat eğitimleri yaptıklarını ancak kitlesel eğitimlerin günümüz dünyasında çok faydalı olamadığını gördüklerini, bu nedenle profesyonel, daha pratik yeni bir metodoloji geliştirerek ilk defa eğiticilerin eğitimi diye bir konseptle bu çalışmayı başlattıklarını söyledi. Bir yanda mevzuat eğitimleri sürerken öte yanda eğiticileri de eğitmeyi ve onları eğitici formasyonuna kavuşturmayı çok önemsediklerini belirten Karakaş, “Bu eğitimler sonunda genç arkadaşlarımız kendi uzmanlık alanlarında sivil toplum kuruluşlarında, çeşitli kurumlarda özgüvenle, kaliteli sunumlar yapacak hale geldiler. Bu eğitimler sayesinde akademide olup bitenleri, literatürü, gelişmeleri takip edecek yeni bir nesili kurumumuza, Bursa’ya kazandırmış oluyoruz. En yakın zamanda ikinci programı da başlatacağız. Desteklerinden dolayı Üniversitemize çok teşekkür ederim” dedi.
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da törende yaptığı konuşmada, insan kaynağının niteliğini artırmaya yönelik bu tip eğitimlerin, ileriki aşamasının lisansüstü eğitim olduğunu hatırlatarak, sertifika alanları Uludağ Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmaya davet etti.
Gelişmiş ülkelerde sertifika vermeye yönelik eğitimlerin katılımcıları yüksek lisansa teşvik ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay eğitime katılanlara seslenerek, “Herhangi bir meslek için değil, bilgi dağarcığınızı artırmak için eğitimler alıyorsunuz. Eğitimin niteliğini daha da yükseltmek isterseniz, diploma verdiğimiz tezsiz yükseklisans programlarımız var. Mesleğinde kendini daha da geliştirmeye yönelik bu tip eğitimi biz 3. Nesil üniversite içeriğine uygun buluyoruz. Çünkü bu tip eğitimlerde, sahada çalışmış sizlerin akademik yapıyı da sıkıştıracağı ve geliştireceği bir ortam oluşuyor. Profesyonel kimselerle yapılan eğitimlerde, eğiticiler de eğitilmiş oluyor. Böylece eğitimin kalitesi daha yükselmiş oluyor. Sizler istekli olduğunuz takdirde, yüksek lisans programlarımızda üniversite olarak sizlere kolaylaştırıcı bir yaklaşımda bulunmaya hazırız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından “Eğiticinin Eğitimi” programını başarıyla tamamlayanlara sertifikaları, eğitimi veren akademisyenlere de teşekkür belgeleri verildi.
Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv