Merkez Araştırma Laboratuvarı bilimsel araştırmaya güç katacak

 

                                                             

Uludağ Üniversitesi tarafından 2015 yılında temeli atılan Merkez Araştırma Laboratuvar, bilimsel araştırma yapmak isteyen akademisyenlerin ortak noktası haline gelecek.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın göreve geldiğinde projesini hazırlattığı ve 2015 yılında temelleri atılan Merkez Araştırma Laboratuvarı, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse, kent protokolü, üniversite yöneticileri ve akademisyenlerin katılımı ile kullanıma açıldı.

ÖZEL SEKTÖR VE GİRİŞİMCİLERİN DE ÇEKİM MERKEZİ OLACAK

Laboratuvarın açılış töreninde konuşan Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Bursa gibi bir sanayi merkezinde böyle bir altyapı hizmetinin açılıyor olmasının üniversiteye ve şehre önemli katkılar sağlayacağına işaret etti. Laboratuvarın sadece üniversite bünyesinde gerçekleştirilen Ar-Ge faaliyetleri için değil, özel sektör ve girişimciler için de bir çekim merkezi olmasını beklediklerini söyleyen Bakan Yardımcısı Coşkun; “Merkezi laboratuvarın altyapı sağlayacağı işbirlikleriyle Uludağ Üniversitesi, bölge ve ülke için önemli katma değerler oluşturmasını temenni ediyorum. Uludağ Üniversitesi’nin bundan sonra da olanaklarının bir kısmını araştırma imkânlarını geliştirmeye yönlendirmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

TOPLAM MALİYET 5 MİLYON 511 BİN TL

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise Merkez Araştırma Laboratuvarı’nın toplam maliyetinin 5 milyon 511 bin TL olduğunu açıkladı. Brüt 3 bin metrekare bir alan üzerine inşa edilen laboratuvar binasının laboratuvar ve müştemilat binası olarak iki ayrı binadan oluştuğunu açıklayan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay; “Laboratuvarların bulunduğu binanın zemin katında çevre teknolojileri, fen-edebiyat fakültesi ve veterinerliğe ait 5 adet laboratuvar salonları, 6 adet depo, bir adet toplantı salonu ve kazan dairesi gibi alanlar bulunmaktadır. Yine laboratuvar binasının birinci katında gıda teknolojileri ve fen-edebiyat biyoteknoloji bölümlerine ait 8 laboratuvar salonu, idari ofisler ve 1 adet toplantı salonu bulunmaktadır. Binamızın ikinci katı ise yarım teras kat olup tesisat katı olarak planlanmıştır. Müştemilat binasında ise medikal gazlara ait tüp odaları, hidrofor odası, yangın, su ve teknisyen odaları bulunmaktadır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tüm katılımcılar açılış kurdelasını kesti. Rektör Ulcay, protokole laboratuvar binasını gezdirerek, yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [04-Nis-2018]

Haber Görüntüleme : 6.064 - 0