Uludağ Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri özel sektörde faaliyet gösteren sağlık kuruluşlarında staj yaparak mezun olmadan önce mesleğe hazır hale gelecekler.
UÜ Sağlık Hizmetleri MYO, Bursa BURTOM Sağlık Grubu ve VM Medicalpark ile imzaladığı protokol ile Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı’nda eğitim gören öğrencilerine deneyim kazandırmayı hedefliyor. Yıllık toplam 550 saati bulması planlanan staj programını başarı ile tamamlayan öğrenciler sektörde büyük ilgi görüyor. MYO Binası’nda gerçekleştirilen protokol imza törenine Okul Müdürü Prof. Dr. Ufuk Şekir, BURTOM Sağlık Grubu Kurumsal Satış ve Pazarlama Koordinatörü Turhan Şentürk, VM Medicalpark Hastanesi Radyoloji Baş Teknisyeni Ali Aydemir, müdür yardımcıları ve personel katıldı.
Tören öncesinde konuşma yapan Müdür Prof. Dr. Ufuk Şekir, öğrencilerin bazı derslerde uygulama görmelerinin büyük önem taşıdığını söyledi. Tıp Fakültesi bünyesinde büyük oranda bu ihtiyacı karşıladıklarını kaydeden Prof. Dr. Ufuk Şekir; “Ancak son dönemde kontenjan sayımızın artışından dolayı hastanemiz de bu ihtiyaca cevap verememeye başladı. Tıbbı Görüntüleme Teknikleri Programı için bugün firmalarımızla bir protokol imzalayacağız. Öğrencilerimiz hem iş yeri eğitimlerindeki uygulamalarını hem de diğer derslerdeki uygulamalarını buralarda yapacaklar. Yüksekokulumuz Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı’ndaki öğretim görevlilerimiz öğrencilerimizin uygulamalarını yapmadaki problemi çözebilme anlamında bazı firmalarla iletişime geçtiler. BURTOM Sağlık Grubu ve VM Medicalpark Hastanesi bizlere olumlu dönüş yaptılar. Yaptığımız protokol sayesinde tıp fakültesindeki staj yoğunluğunu azaltmış olacağız. Ayrıca öğrencilerimize de özel sektörde tıbbi görüntüleme üzerine kaliteli bir staj programı imkânı sunacağız. Bu sayede öğrencilerimiz kendi alanlarındaki farklı görüntüleme cihazlarını tanıma ve kullanma imkânı bulacaklar. Protokole göre 1. ve 2. sınıf öğrencilerimiz yıllık toplam 550 saat staj görebilecekler” diye konuştu.
STAJDAN İŞE GEÇİŞ
Prof. Dr. Ufuk Şekir öğrencilerin staj sırasında uygulama yapma imkânına da sahip olacağına dikkati çekerek; “Firmaların da bizim öğrencilerimizi görme ve tanıma imkânı olacak. Stajı başarılı geçen öğrencilerimizin de bu firmalarda kalıcı olarak çalışma fırsatları oluşturulacak. Böylelikle Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Ulcay hocamızla birlikte üniversitemizin kendisine hedef olarak belirlediği 3. Nesil Üniversite sloganının altında yapan üniversite-özel sektör işbirliği anlayışını da bu protokol ile yakalama imkânı elde edeceğiz. Özel sektörde çalışmak isteyen öğrencilerimiz gösterecekleri başarı ile işlerini seçme fırsatı bulacaklar” diye konuştu.
ARA ELEMAN GEREKLİ
BURTOM Sağlık Grubu Kurumsal Satış ve Pazarlama Koordinatörü Turhan Şentürk ise özel sektörün başarılı olabilmesinin temelinde nitelikli personel ile çalışmasının yattığını vurguladı. Öğrencilerin derste teorik olarak gelişmesi ve iyi iş imkânlarına sahip olabilmesi adına staj yapmasının gerekli olduğunu söyleyen Turhan Şentürk; “Ülkemizde ara eleman istihdamına büyük bir ihtiyaç var. Herkes mühendis ya da doktor olmak istiyor. Oysa meslek liselerinde veya yüksekokul seviyelerinde insanlar çalıştırıldığında biz daha çok verim alıyoruz. Öğrenciler okullarda güncel teknolojiler üzerinden eğitim alamıyorlar. Mezun olup özel sektörde çalışmaya başladıktan sonra da sıkıntı yaşıyorlar” şeklinde konuştu.
VM Medicalpark Hastanesi Radyoloji Baş Teknisyeni Ali Aydemir de protokolün üniversiteye, öğrencilere ve firmalara hayırlı olması temennisinde bulundu. Kendisinin de Uludağ Üniversitesi’nden mezun olduğunu açıklayan Aydemir, üniversite ile işbirliği yapmaktan dolayı kurum olarak mutluluk duyduklarını dile getirdi.
Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv