Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğu (UBİAT) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi, bu yıl, psikolojik nedenlerle ortaya çıkan ve bedensel hastalıklarla kendini gösteren ve literatürde ‘psikosomatik’ adı verilen hastalıkları ele alacak.
UÜ Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde başlayan ve üç gün sürecek 19. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi’nin açılış törenine Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, akademisyenler, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
ŞİMDİKİ GENÇLER ARAŞTIRMACI VE SORGULAYICI
Kongrenin açılış töreninde konuşan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, yeni nesil öğrencilerin, sorgulayan ve araştıran bir karakterde yetiştiğine işaret etti. Türkiye’nin sorgulayan bir gençliğe ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Rektör Yusuf Ulcay; “Üniversitelerin temel fonksiyonları eğitim, araştırma, ilgili sektörlerle çalışma ve sosyal sorumluluk alanlarında üzerine düşen görevleri yerine getirmektir. Yeni gelen öğrencilerimiz belki farkında değiller ancak göreve geldiğimiz ilk günden itibaren, lisansüstü kapasitemizi arttırmaya gayret gösteriyoruz. Tıp fakültemizde çok sayıda uzmanlık alımı yapıyoruz. Üniversitemizdeki 2 bin 500 yabancı öğrenci sayısını 9 binin üstüne çıkardık. Lisans eğitiminden ziyade lisansüstü eğitime ağırlık vermek istiyoruz. 15 Araştırma Üniversitesi arasında yer aldık. Burada kalmak için performansımızı daha iyi hale getirmek zorundayız. Rekabet gelişmeyi doğuracaktır. Sonuçta herkes kazançlı çıkacak. Öğrencilerimiz de bu öğreti doğrultusunda hareket etmeli ve en iyi doktor olmayı hedeflemelidir” diye konuştu.
HASTALIKLARIN BİRÇOĞU PSİKOLOJİK NEDENLERDEN KAYNAKLANIYOR
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, 19’uncusu düzenlenen kongreden dolayı tüm emeği geçenlere teşekkür etti. Kendisinin 29 yıllık hekim ve cerrah olduğuna işaret eden Dekan Ekrem Kaya; “Hekimliğim içerisinde karşılaştığım hastalarımın birçoğunun psikolojik nedenlerden dolayı hasta olduklarını gözlemledim. Dolayısıyla bu kongrenin özellikle tıp öğrencileri açısından geleceklerini görmeleri bakımından çok faydalı olacağını düşünüyorum. Önümüzdeki yıllarda tıp öğrencilerinin bilimsel çalışmalardan çok daha fazla yararlanma imkânları var. Ülkemiz sıçrama yapmaya hazırlanırken, geleceğimiz olacak doktor adaylarının da çok güzel projelere imza atacaklarına inanıyorum” şeklinde konuştu.
Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Kırlı ise konuşmasında kongrenin çok başarılı geçeceğine ve önemli sonuçlar çıkacağına inandığını vurguladı. Üç gün sürecek olan kongre boyunca Türkiye’nin farklı üniversitelerinden akademisyenler 35 bildiri sunacak.
Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv