Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, öğrencilerin temel tıp bilgileriyle gerçek yaşam ve kliniklerde problem çözme becerilerini geliştirebilmeleri, “öğrenmeyi öğrenme”leri ve bunu ömür boyu sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla eğitimden geçiyor. Bugüne kadar toplam 38 öğretim üyesi, “Probleme Dayalı Öğrenme Eğitici Eğitimi”ni tamamladı.
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi / Aile Hekimliği Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Züleyha Alper ve Aile Hekimliği Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Yeşim Uncu tarafından düzenlenen Probleme Dayalı Öğrenme (PDÖ) Eğitici Eğitimlerinin ikincisi, İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi’nde (USİM) gerçekleştirildi.
Prof. Dr. Yeşim Uncu ve Doç. Dr. Züleyha Alper ile birlikte Marmara Üniversitesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Gülpınar, Aile Hekimliği Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Arzu Uzuner ve Prof. Dr. Mehmet Akman’ın katkıları ile verilen ikinci eğitimde Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 18 öğretim üyesi daha PDÖ eğitimi aldı. Böylece PDÖ yöntemi konusunda eğitim alan eğitici sayısı 38’e ulaştı.
PROBLEME DAYALI ÖĞRENME NEDİR?
Probleme dayalı öğrenme, öğrenci merkezli ve etkin öğrenmeyi geliştiren ve genellikle tıp fakültelerinde tercih edilen bir yöntem… Bu yöntemde öğrenciler, problemin çözümü ya da anlaşılması yoluyla uygulama sürecinden sonuç çıkararak öğreniyor. Öğrenciler problemle ilk kez öğrenme sürecinde karşılaşıyorlar. Probleme dayalı öğrenme modelinin uygulandığı sınıflarda öğrenenler aşamalı olarak ve giderek daha çok kendi eğitimleri için sorumluluk alıyor, giderek daha bağımsız oluyor ve yaşam boyu öğrenmeye devam edebilen bağımsız öğrenenler haline geliyor.
Eğitim sonunda Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi eğitimden sorumlu dekan yardımcısı Doç. Dr. Halil Sağlam ve Düzenleme Kurulu tarafından eğiticilere teşekkür belgesi, katılan tüm öğretim üyelerine ise katılım belgesi verildi.
Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv