Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nin uygulama araştırma çiftliklerinde doğal yöntemlerle yetiştirilen etlik tavuklar, Bursa halkı tarafından büyük ilgi görüyor. Özel bir tavuk firmasının Susurluk’taki modern tesislerinde İslami yöntemlere göre, tek tek kesilen ve kuru yolma yöntemiyle temizlenen tavuklar, kilosu 7,5 liradan Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü içindeki mağazalarda satılıyor.
Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdülkadir Orman, çiftliklerinde altlıklı yer sisteminde her biri toplam 7 bin tavuğu yetiştirebilecek üç kümesleri bulunmasına karşın, tavukların stressiz büyümeleri için en fazla 4-5 bin adet yetiştirmeyi tercih ettiklerini söyledi.
Tavukların eğitim ve araştırma amacıyla yetiştirildiğini ancak hiçbir şekilde insan sağlığı için risk oluşturabilecek yöntemler uygulamadıklarını, antibiyotik hatta vitamin bile kullanmadıklarını, bağışıklığı desteklemek, et kalitesi ve lezzetini iyileştirmek amacıyla doğal bitkisel ürünler kullandıklarını anlattı.
Doç. Dr. Orman, ticari amaç güdülmediği için tavukları normal sürelerinde yani 35’inci veya 42’inci günlerinde kesimhaneye gönderdiklerini belirterek şunları söyledi:
“Özel bir firmanın gelişmiş kesimhanesinde helal kesim kurallarına göre tek tek kesiliyorlar. Tavuğun raf ömrünün uzun olması için soğutulmasında soğuk hava kullanılıyor. Soğuk zinciri bozulmadığı takdirde normal raflarında bir hafta süreyle rahatlıkla durabiliyorlar. Ggüvenilir yöntemlerle beslenip kesildiği için de özellikle üniversite personeli ve Bursalılar tarafından çok tercih ediliyor. Biz de yaklaşık iki ayda bir vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz” dedi.
Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv