Uludağ Üniversitesi (UÜ) Ziraat Fakültesi’nin akademik odalarla işbirliği içerisinde düzenlediği 9. Tomurcuk Etkinliği ve Şenliği başladı. 9-10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinlikte çok sayıda akademisyen ve sektör temsilcisi sunum yapacak.
Ziraat Fakültesi kampüs alanında yapılan etkinliğin açılış törenine UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Uğur Bilgili, Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Doç. Dr. Erkan Yaslıoğlu, Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Lale Yıldız, üniversite yöneticileri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
REKTÖR ULCAY: TOHUMCULUK, TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ
Törende konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Gelişmiş ülkelere bakıldığında kırsal kesimde yaşayan nüfus oranı yüzde 5’leri geçmiyor. Ancak düşük nüfus oranına karşın o ülkeler dünyaya tarım ürünleri satabiliyor. Türkiye, tarım alanında geçmişte kendi kendine yetebilen nadir ülkelerden birisiydi. Bugün ise maalesef ithalat oranlarımız yükselmiş durumda görünüyor. Ancak bana göre asıl önemli olan konu tohum noktasında Türkiye’nin ciddi bir ithalci konumuna gelmiş olmasıdır. Geçmişte olduğu gibi ülke olarak tekrardan tohumculuk konusuna önem vermeliyiz. Ben şahsi olarak bu konuda birkaç ufak tefek çalışma yapıyorum. Bunlar çok hassas konular. Türkiye’nin geleceği açısından da büyük önem arz ediyor. Üniversite yönetimi olarak yapılacak çalışmaların sonuna kadar arkasında olacağımızı ve destekleyeceğimi belirtmek istiyorum” dedi.
DEKAN BİLGİLİ: GİRİŞİMCİ RUHA SAHİP ÖĞRENCİLER DAHA BAŞARILI
Fakülte olarak hedeflerinin kendine güvenen, özgüveni yüksek bireyler yetiştirmek olduğunu vurgulayan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Bilgili ise “Girişimci ruhu olan, kendisine güvenen, yapacağı etkinliklere sponsor bulmak için firmaları ziyaret eden, meslek odalarını ziyaret eden, destek talep edeceği etkinliği iyi aktarabilen öğrenciler yetiştirmemiz gerekiyor. Teorik bilgilerle donanmış öğrenciler yetiştirmiş olmanın yanı sıra, pratiği de gelişmiş ve girişimci ruha sahip öğrenciler, hayatta çok daha başarılı olabiliyor. Günümüz dünyasında sizin bilginiz sadece sizde kalırsa hiçbir anlam ifade etmez. O bilgiyi pratiğe dökmeli ve girişimci olmak için cesaret göstermelisiniz. Bugün maalesef gençlerimizde memur olmak ve sabit iş garantisine sahip olma düşüncesi ön planla kalıyor. Burada tüm etkinliği kendi çabaları ile hazırlayan ve güzel bir organizasyonu dokuzuncu kez hayata geçiren öğrencilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.
Törende Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ve Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanları da birer konuşma gerçekleştirdi. Açılış konuşmalarının ardından Konya merkezli SAFGEN Tohumculuk A.Ş.’nin Genel Müdürü Dr. Ali Üstün, Tohumculuğun Dünü ve Bugünü konulu bir sunum yaptı. İki gün sürecek etkinlikte akademisyenler ve sektör temsilcileri de farklı konularda sunum yapacaklar.
Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv