Uludağ Üniversitesi (UÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Kütüphane Konulu CAPS Yarışması’na sosyal medya fenomeni Nusret damga vurdu.
53. Kütüphane Haftası kapsamında UÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından kütüphane konusunda farkındalık oluşturmak ve Kütüphane Haftasına dikkat çekmek amacıyla iki yıldır düzenlenen caps yarışmasına öğrenciler bu yıl da yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 50 öğrencinin gönderdiği 100 eser arasından ilk üçe giren ‘caps’ler kütüphane personelinin oylarıyla belirlendi. Öğrencilerin hazırladığı capslere Yeşilçam karakterleri ve sosyal medya fenomenleri damga vurdu. Özellikle Kemal Sunal, Adile Naşit ve dünyaca ünlü restoran işletmecisi Nusret karakterlerinin kullanıldığı capsleri kütüphaneye gelen ziyaretçiler de ilgiyle inceledi.
Oylama sonucunda dereceye giren ilk üç öğrenciye ödülleri düzenlenen bir tören ile teslim edildi. Törene UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile üniversiteyi ziyarete gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Arslan, KOSGEB Başkanı Recep Biçer, Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı katıldı. Törende Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Yüce, Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Daire Başkanları, akademisyenler, personel ve öğrenciler de hazır bulundu.
“GENÇLER KÜTÜPHANEDE DAHA FAZLA ZAMAN GEÇİRMELİ”
Törende konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Arslan, Bakanlık olarak gençleri icat çıkarmak konusunda teşvik ettiklerini belirtti. Uludağ Üniversitesi’nin bu alanda yaptığı çalışmaları takdirle karşıladıklarını aktaran Müsteşar Ersan Arslan, kütüphanenin öğrencilerin hayatında büyük önem taşıması gerektiğine işaret etti. Müsteşar Arslan, gençlerin mutlaka kütüphanelerde çok daha fazla zaman geçirmeleri gerektiğinin altını çizdi.
GÜNLÜK ZİYARETÇİ SAYISI 2 BİNLERİ AŞIYOR
UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, kütüphanenin farkındalığını arttırmak adına ‘Caps’ yarışması düzenlediklerini söyledi. 2016 yılında yaz okulunu kaldırdıkları bilgisini veren Rektör Yusuf Ulcay; “Kütüphanenin de yaz aylarında bu nedenle kapalı olacağını düşünüyorduk. Buraya giriş çıkışlarda kayıt tutuyoruz. Yazın bu oran hiç okul olmadığı zaman bile en az 500 giriş çıkışın olduğunu gösterdi bize. Normal zamanda günlük girişler 2 bin rakamının üzerinde seyrediyor. Öğrencilerimiz kütüphaneye yoğun bir ilgi gösteriyor. Bizler de onlara daha rahat bir ortam ve imkânlar sağlamak istiyoruz. Bu kapsamda da kütüphanemize ek bir bina kazandırdık. Neredeyse tamamlandı. İnşallah oraya da aynı ilginin gösterileceğine inanıyorum” dedi.
Vali Yardımcısı İbrahim Avcı da kütüphanelerin artık eski klasik anlayıştan sıyrıldığını vurguladı. Türkiye ve insanlık adına iyi şeyler yapmak isteyenlerin kütüphanelerde daha fazla zaman geçirmek zorunda olduğunu kaydeden Avcı, projeyi hayata geçiren ve destek veren üniversite yöneticilerine teşekkür etti.
EN İYİ ÜÇ CAPS’E KINDLE
Konuşmaların ardından yarışmada en çok oyu alan üç öğrenciye Amazon Kindle hediye edildi. UÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nın sosyal medya hesaplarını takip eden ve iletileri paylaşan üç öğrenciye de yapılan çekilişle Casper VIA L8 tablet verildi. Yine kütüphaneden en çok kitap alan öğrenci, e-kütüphane portalını kullanan akademik personel ve e-kütüphane portalını en çok kullanan öğrenci Calibro Kindle kazandı. Talihlilerin ödülleri törene katılan protokol tarafından verildi.
Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv