Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi'nin 39. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında ‘Farklı Gözlerden Klinisyen Hekimlik’ paneli düzenlendi. Ünlü isimlerin de konuk olduğu panelde veteriner hekimlik mesleği değişik bakış açıları ile irdelendi.
Organizasyonun ilk gün açılışında Veteriner Fakültesi alanında Süt Kupası Koşusu, Spor Bilimler Fakültesi Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisi ve yemek ikramı yapıldı. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğin ikinci gün açılışı Anadolu’da Nesli Tükenen Hayvanlar Sergisi ile yapıldı. UÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin resmettiği ve bir zamanlar Anadolu topraklarında yaşayan hayvanların sergisi katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Serginin ardından Sinema ve Tiyatro Sanatçısı Begüm Kütük, Veteriner Hekim Şükrü Çobanoğlu, Köpek Eğitmeni Ali Yeşilırmak ve Yeteneksizsiniz Türkiye Yarışması Şampiyonu köpek Max’in konuk olduğu panele geçildi.
İLKELERİNİZDEN ASLA TAVİZ VERMEYİN
UÜ Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ebru Yalçın'ın moderatörlüğünü yaptığı panelde konuşan Veteriner Hekim Şükrü Çobanoğlu, klinisyen olmak isteyen öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Hayvan sevgisi, hayvan sahibi empatisi ve mesleki ahlak konularından asla taviz verilmemesi gerektiğini vurgulayan Hekim Çobanoğlu, hasta sahibinin anlayacağı dilden konuşulması gerektiğinin altını çizdi. Çobanoğlu ayrıca Uludağ Üniversitesi’nden mezun olduğunu için de onur duyduğunu söyledi.
MESLEĞİNİZİ SEVEREK YAPIN
Oyuncu Begüm Kütük ise sahip olduğu hayvanın hastalığı sürecinde yaşadığı olaylar nedeniyle bir dönem veteriner hekimlere olumsuz yaklaştığını belirtti. Aileden gelen bir hayvan sevgisine sahip olduğunu aktaran Begüm Kütük; “Baktığınız zaman ben hayvanlar ile hayatını geçirmiş biriyim. Son yaşadığım olayda, evladım gibi gördüğüm kedimi maalesef veteriner hatası yüzünden kaybettim. Benim buradan veteriner hekim adayı öğrenci arkadaşlarıma tavsiyem lütfen ilgilendiğiniz hayvana bir teşhis koymadan onu geri göndermeyin. Lütfen mesleğinizi severek yapın. Karşınızdakinin de bir canı olduğunu, sahibinin onu aileden biri gibi gördüğünü unutmayın” diye konuştu.
EĞİTİMDE BAŞARI ÖNCELİK SIRASINA GÖRE YÜKSELİYOR
Köpek Eğitmeni Ali Yeşilırmak de 22 yıldır bu işi yaptığını ve veteriner hekimler ile iş anlamında ortak yönlerinin bulunduğunu söyledi. Dışarıdan bir gözle baktığı zaman kendi sorumluluğunun köpek sahibine değil, köpeğe karşı olduğunu vurgulayan Ali Yeşilırmak; “İlk önce hayvana karşı sorumluyum, hayvan sahibi ikinci sırada geliyor. Bizim eğitimlerimizde eğer öncelikler şaşarsa başarı oranı da o derece düşüyor. Her zaman iyi şeylerle karşılaşmıyoruz. Farklı durumlar ve insanlar ile karşılaşıyoruz. Ancak burada benim geldiğim nokta itibariyle artık seçme şansım var. Sizin ise mesleğiniz dolayısıyla seçme şansınız hiçbir zaman olmayacak. O yüzden yapacağınız işi sevmek ve meslek etiğini korumak zorundasınız” şeklinde konuştu.
YETENEKSİZSİNİZ MAX’TEN ÖĞRENCİLERE ÖZEL GÖSTERİ
Konuşmaların ardından Ali Yeşilırmak, Yeteneksizsiniz Şampiyonu Max ile katılımcılar için kısa bir gösteri yaptı. Panelin sonunda katılımcılar öğrencilerle birlikte hatıra özçekimi yaptı.
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülgen Günay, panele katılan konuşmacılar için özel hazırlanan tablolarını hediye etti.
Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv