Uludağ Üniversitesi Harmancık Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, 15. Uluslararası Mutfak Günleri yarışmasından 2 gümüş, 5 bronz madalya ile döndü.
İstanbul’da düzenlenen ve 25 ülkeden 400’ü yabancı olmak üzere toplam 2000 aşçının 70 kategoride yarıştığı 15. Uluslararası Mutfak Günleri yarışmasında, Harmancık Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri Aydınel Berk Anlar, Onur Erdem, Tolunay Çetin, Hıdır Yeşil, Oğuzcan Sekitarla, Hakkı Semih Yurdagelen ve Hakan Arslan katıldıkları yarışmalarda toplam 7 madalya kazandı.
NELER PİŞİRDİLER?
Yarışmaya Öğretim Görevlisi Yılmaz Sever önderliğinde hazırlanan öğrencilerden Aydınel Berk Anlar, 25’i yabancı 100 juri üyesinin yaptığı değerlendirmeler sonunda Balık kategorisinde “Noodle yatağında karides soslu somon”la; Onur Erdem ise “Firik pilavı yatağında ballı soslu somon”la gümüş madalyaya layık görüldü.
Modern Türk mutfağı dalında, “Dereotlu ve beşamelli baby patlıcan bayıldı”, “Deniz börülcesi yatağında biber soslu bonfile” ve “Meyve soslu cennet helvası” yaparak yarışan Oğuzcan Sekitarla, Hakkı Semih Yurdagelen ve Hakan Arslan’dan oluşan ekip ise bronz madalya almaya hak kazandı.
Öğrencilerden Tolunay Çetin, tatlı kategorisinde “Antep fıstıklı irmik helvası ve çikolatalı incir tatlısı”yla; Hıdır Yeşil ise pizza kategorisinde “Keçi peynirli ve halapenyo biberli ve ananaslı pizza”yla bronz madalya getirdi.
Madalya kazanan öğrenciler, yarışmanın kendileri için büyük bir deneyim olduğunu, aynı zamanda sektörü tanıma fırsatı verdiğini belirterek, kendilerine bu fırsatı yaratan Uludağ Üniversitesi yönetimine, Harmancık Belediyesi’ne ve Emek Yağ Sanayiine teşekkür etti.
Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv