Uludağ Üniversitesi’ni daha modern ve yaşanabilir bir alan haline getirecek olan Sosyal Yaşam Merkezi’nin protokolü imzalandı. Toplam 80 milyon Dolar maliyeti ile Bursa’nın da önemli projeleri arasına girecek Sosyal Yaşam Merkezi’nin 2018 yılında hizmete açılması planlanıyor.
Uludağ Üniversitesi, vizyon projelerinden birisi olan Sosyal Yaşam Merkezi ihalesini geçtiğimiz ay tamamladı. Üniversite yönetimi ihaleyi kazanan Ankara firması YDA Grup ile protokol imzaladı. Törene UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, YDA İnşaat San. Ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, rektör yardımcıları, YDA Grup yöneticileri ile çok sayıda akademisyen katıldı.
PROJE BİLİMSEL YARIŞTA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ’Nİ ÖNE ÇIKARACAK
Protokol imza töreninde konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, göreve geldiklerinde yeni bir sloganla yola çıktıklarını söyledi. 3. Nesil Üniversite anlayışı ile üniversiteyi geleceğe hazırlaya çalıştıklarını vurgulayan Rektör Yusuf Ulcay, bu anlayışın da büyük bir dönüşüm ve gelişim gerektirdiğinin altını çizdi. Sürecin hızla yürütüldüğünü kaydeden Rektör Ulcay; “Bu hemen bugünden yarına olabilecek bir iş değil. Dönüşüm bir zaman alacak. Bizler de göreve geldiğimiz ilk günden itibaren değişim ve dönüşüm için adımlarımızı atıyoruz. Herkesin yaptığı şeylerden farklı bir şeyler yapıyoruz. Üniversitelerin de birer kurum olarak eski yaklaşımından sıyrılarak yeni dünya ile rekabet edebilecek şekilde hem yapılandırılmasına hem de çalışmasına alışmamız gerekiyor. Biz bir devlet üniversitesiyiz ve devletin verdiği bütçeler ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Eğer dünya ile rekabet edebilecek bir üniversite oluşturmak istiyorsak, devletin de uyguladığı yap-işlet-devret mantığıyla hareket etmemiz gerekiyor. Bu girişimler bizleri de üniversitelerin girdiği yarışta bir adım öne çıkaracaktır. Katkı koyan tüm yönetici arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ 24 SAAT YAŞAYAN BİR YER HALİNE GELECEK
Yapılacak projenin öğrenci odaklı olacağının altını çizen Rektör Yusuf Ulcay, “Bizleri bu yatırıma sevk eden ana konulardan birisi de, üniversite denetimi altında öğrencilerin eğlenebilecekleri, sinemalarıyla, bowling salonlarıyla, alternatif eğlence ve kafeterya alanlarıyla, kuaför, terzi gibi farklı fonksiyonları kampüs içerisinde görebilecekleri bir alan oluşturmaktı. Yeni yapılacak projelerle beraber 10 bin öğrencimiz kampüs içerisinde konaklayacak. Ayrıca master ve doktora talebelerinin de aileleriyle birlikte kalabilecekleri yeni lojman projelerinin yapılacağını da göz önüne alırsa, üniversite 24 saat yaşayan bir yer haline gelecek. Bizler sadece konaklamaları değil, özellikle lisansüstü, master ve doktora öğrencilerinin gece de burada çalışabilmelerini istiyoruz. Sanayiciler, işadamları yeni aldıkları makinelerin parasını kısa zamanda amorti etmek ve dünya ile rekabet edebilmek için 24 saat çalışıyorlar. Bizler de laboratuvarlara aldığımız hizmet amaçlı araç gereçlerin kullanımını 24 saate yayamasak bile en az 2 vardiya ile kullandırmak istiyoruz. Yaşam Merkezi de işte bu toplam döngünün önemli bir parçası olacak. Bizler önce çalışanlarımızı memnun edeceğiz ki onlardan yüksek bir performans bekleyelim” şeklinde konuştu.
YENİ CAMİ’NİN PROJESİNE TEMEL DESTEĞİ
İhalelerin birer şeffaf bir yarış olarak geçtiğini kaydeden Rektör Yusuf Ulcay, önümüzdeki süreçte gündeme gelecek olan 1.000 konutluk bir lojman ihalesine çıkacaklarını ifade etti. Ulcay ayrıca, YDA Grup firmasından kısa süre sonra başlayacak olan Yeni Camii inşaatı projesi için destek sözü aldıklarını belirterek, caminin temel inşaatının YDA tarafından ücretsiz olarak yapılacağını da açıkladı.
ÖĞRENCİLERİN YAŞAM STANDARTLARI YÜKSELECEK
Uludağ Üniversitesi ve YDA Grup’un kamu özel sektör ortaklığı konusunda güzel bir birliktelik örneği sergilediğini vurgulayan YDA İnşaat San. Ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, üniversiteleri bilim ve eğitim yuvaları olarak gördüklerini kaydetti. Üniversiteler kapsamında ilk yatırımlarını Süleyman Demirel Üniversitesi’nde yaptıklarını açıklayan Hüseyin Arslan: “Bizler üniversitelerdeki gerek hocalarımızın gerekse de öğrencilerimizin yaşam standartlarını yükseltecek, ihtiyaçlarına kampüs içerisinde cevap verebilecek yatırımlar yapıyoruz. Bu çerçevede çok önemsediğimiz Bursa’ya ve Uludağ Üniversitesi’ne yaklaşık olarak 50 bin metrekare bir alan içerisinde diğer alanlarıyla birlikte 135 bin metrekareyi kapsayacak ve yatırım bedeli olarak 80 milyon Dolarlık bir projenin imza töreninde bulunmaktan büyük onur ve heyecan duyuyoruz. YDA Grup ailesi ve şahsım adına bizlere bu imkânı tanıdıkları için Rektörümüze ve üniversitemiz yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Hepimiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.
ÖĞRENCİLERE BURS SÖZÜ
YDA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, mühendislik ve mimarlık fakültesinin en başarılı 10’ar öğrencilerine burs sözü de verdi. Hüseyin Arslan, ayrıca Rektör Yusuf Ulcay’ın belirleyeceği iki bölüme ilk beşte yerleşen en başarılı 5’er öğrenciye de 10 aylık 500’er TL burs vereceğini sözlerine ekledi.
SADECE ÜNİVERSİTE İÇİN DEĞİL BURSA İÇİN DE BÜYÜK BİR KAZANÇ
UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, kendi öğrenciliğinin de Uludağ Üniversitesi’nde geçtiğini ve o dönemde öğrencinin yemek yiyebileceği herhangi bir yerin üniversite kampüsü içerisinde bulunmadığını hatırlattı. 41 yıllık bir üniversite olduklarını vurgulayan Rektör Yardımcısı Yüce: “Bu üniversiteye artık modern bir yaşam alanı gerekiyordu. Projemiz sadece üniversite için değil Bursa için de büyük bir kazanım olacaktır. 132 bin metrekareyi bulacak alan üzerine bütün sosyal tesislerin yer aldığı, üniversitemize yakışır, çağdaş bir yaşam merkezinin üniversitemize kazandırılacak olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Yatırımın devlet kaynağından değil, özel sektör tarafından desteklenmiş olmasının birçok avantajı olduğunu görüyoruz. Hem devlet bütçesinden para gitmeyecek hem devletimize para aktarılacak. Ayrıca buranın işletmesinden dolayı vergi alınacak, sigorta alınacak. Bu da birçok bakımdan kamu için karlı bir yatırım olacağının göstergesidir” şeklinde konuştu.
PROJE NELER GETİRECEK
Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsünde öğrenciler, hasta yakınları ve çalışanların otopark, alışveriş, eğlence, sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak dev proje 21 Eylül 2016’da ihaleye çıkmıştı. Yaklaşık 65 bin öğrenci, 8 bin çalışan ve özellikle sağlık hizmeti almak için her gün giriş yapan 10 bin kişi, Görükle Kampüsü’nde yaklaşık iki yıl sonra her türlü ihtiyacını karşılayabilecek. Uludağ Üniversitesi eğitim birimleri ve Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yakınına yapılacak ve muhammen bedeli 80 milyon Dolar olarak hesaplanan Sosyal Yaşam Merkezi ihalesi yap-işlet devlet modeliyle hayata geçiyor. İhaleyi alan firma, inşaatı iki yıl içinde bitirecek ve yapım aşamasında üniversiteye kira bedeli, işletim sırasında ise yıllık ciro üzerinden pay verecek. Merkez, 24 yıl sonra da tamamen üniversiteye devredecek.
SOSYAL YAŞAM MERKEZİ HAKKINDA
Toplam 132 bin metrekare kapalı alana sahip olacak Sosyal Yaşam Merkezi’nde yaklaşık 2 bin araçlık kapalı otopark, kafeterya ve çay bahçeleri, fast food alanları, bankalar, kargo şirketleri, kuru temizleme, kuaför, market, terzi, acente bilet satış ofisleri gibi donanımların bulunuyor. 200’e yakın dükkân, 7 sinema salonu, bowling salonu, 1.000 kişilik amfi tiyatro, farklı kapasitelerde 7 toplantı salonu, yeşil alanlar, yarı açık ve kapalı spor yapma ve dinlenme alanları, açık ve kapalı sergi alanları, 160 adet öğrenci topluluğu ofisi, öğrenci meydanı ve üniversite danışma ofisi yer alacak. Yaklaşık 2 yıl içerisinde bitirilmesi planlanan proje, 4 bodrum kat, 1 zemin kat ve 1 normal kattan oluşacak.
Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv