Uludağ Üniversitesi (UÜ) Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu’nun yeni binası, Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımıyla eğitim öğretime açıldı.
Bursa’nın önde gelen sanayi kuruluşlarından Asil Çelik AŞ tarafından yaptırılan UÜ Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu binasının açılış törenine, Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa Milletvekilleri Osman Mesten ve İsmail Aydın, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, protokol üyeleri, üniversite yöneticileri, öğrenciler ve Orhangazi halkı katıldı.
KURTULMUŞ: YENİ TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ ADIM
Orhangazi Yeniköy Asil Çelik MYO açılış töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, okul binasını yapan aileye ve Asilçelik camiasına teşekkür ederek, açılan her okulun, sanayi tesisinin ele güne inat, Yeni Türkiye hedeflerine ulaşmada önemli bir adım olarak gördüğünü ifade etti.
Uludağ Üniversitesi’nin bir kampusu olarak hizmete açtıkları bina için Rektör Yusuf Ulcay’ın, “kendi içerisinden yeni bir üniversite doğmasını” dilediğini hatırlatan Kurtulmuş, “Rektörümüzün bu güzel dileğine amin demek düşer. Biz de her türlü desteği veririz” dedi.
Türkiye’nin Yeni Türkiye istikametinin önünde belli kilometre taşları bulunduğunu, bunların da adım adım gerçekleştirilmeye çalışıldığını belirten Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şunları söyledi:
“Yeni Türkiye’nin alamet-i farikaları dört tanedir. Bunlardan biri devlet-millet kaynaşmasıdır. Devletin başka, milletin başka telden çaldığı bir Türkiye artık eskide kalmıştır. Devletin, gerek seçilmiş ve gerek seçilmişlerin atadığı yöneticileri milletin emrindedir. Söz ve karar sahibi millettir. Millet ve devleti uyumlu hale getirmek, millete hizmet etmekle yükümlü olan herkesin milletin hizmetinde olduğu bir şekilde bu süreci yürütmek vazifemizdir. Çok şükür artık Türkiye böyle bir noktaya doğru geliyor. Hepimiz milletin içinde olmak zorundayız ve millete hizmet etmekle yükümlüyüz. Bu milletin devlete olan sevgisini, bağlılığını artıran bir şeydir. Devlet millet kaynaşmasının ne olduğunu 15 temmuz akşamı gördük. Sayın Cumhurbaşkanınız çıkın meydanlara bu menfur saldırıyı durdurun, demokrasiyi koruyun, milletin istikbaline ve istiklaline sahip çıkın dediği zaman hiç tereddüt etmeden millet meydanları doldurdu. Devlet millet kaynaşmasının en somut halini gösterdi. Bu Türkiye’de, yeni türkiye istikametinde attığımız önemli bir adımdır. Ve allahın izniyle bu memlekette bundan sonra milletin istediğinden başka hiçbir şey omayacak, milletin emrinden başka hiçbir emir veren mekanizma bulunmayacaktır.
İkincisi, yeni Türkiye dediğimiz şey medeniyetimizin köklerine dönmektir. Tarihimizle, kültürümüzle, geçmişimizle barışmaktır. Bursa’da Orhangazi’de ecdadımızın atlarının seslerini duyduğumuz bu ovalarda dağların gölgesinde bir kez daha hatırlatmak isterim ki, köklerinden istifade etmeyen hiçbir milletin kalıcı olarak ayakta durması mümkün değildir. İşte bu anlamda yeni Türkiye milletin kökleriyle yeniden buluşmasıdır. Bu buluşma devem edecektir. Tarihten aldığımız ilhamı ileriye doğru taşıyacağız ve yeni nesillerle, köklerimizi, medeniyetimizi tarihimizi, kültürümüzü, buluşturacağız.
Türkiye’nin demokrasi tarihi aslında Türkiye’nin medeniyet tarihi olarak görülebilir. Türkiye demokrasiyi ne kadar ileriye götürmüşse tarihiyle kökleriyle bağları da o kadar kuvvetlenmiştir. Ne zaman Türkiye’de demokrasi genişlediyse millet köklerine dönmüş, döndükçe de gücü artmış adımları kuvvetlenmiştir.
Yeni Türkiye’nin üçüncü alamet-i farikası, ekonomik ve siyasi olarak Türkiye’nin bağımsızlığını pekiştirmektir. Siyasi ve ekonomik bağımsızlığı olmayan milletlerin ne kadar zengin olurlarsa olsunlar hiçbir şekilde ileriye gitmeleri mümkün değildir. İşte yeni Türkiye, bu anlamda hem Türkiye’nin ekonomik ve siyasi bağımsızlığı artıran, güçlendiren, kuvvetlendiren ve böylece Türkiye’nin hizaya getirilmeye çalışılan bir ülke olmasının önüne geçen bir anlayışla yoluna devam ediyor. Türkiye birilerinin haddini bildireceği bir ülke değildir. Bu anlamda bunu sağlamak için, sesimizin gür çıkmasını sağlamak için ekonomik ve siyasi bağımsızlığımızı temin etmek durumundayız. Bakın Milli geliri 10 bin dolarlar seviyesine çıkmış bir Türkiye, 'dünya 5’ten büyüktür' diyerek dünyanın bütün siyasi zeminlerinde görüşünü ifade edebiliyor. Böyle okulların böyle sanayi tesislerimizin olduğu, kişi başına milli geliri 25 bin dolarları aşmış bir Türkiye düşünün. Şehirlerimizin yarıdan çoğunun Bursa’nın ekonomik seviyesine geldiğini düşünün O zaman Türkiye, 'dünya 5 ten büyüktür, BM yeniden yapılanmalıdır' dediği zaman sözü çok daha iyi dinlenecektir.
Yeni Türkiye’nin güçlenmesi Türkiye’nin gönül coğrafyasına el uzatma imkanının çoğalması demektir. Türkiye’nin sınırları sadece 780 bin kilometrekarelik sınırlarından ibaret değildir, bunun çok ötesindedir. Birçok yerde Türkiye’nin ayak izleri, ecdadımızın ayak izleri vardır. Oralarda bıraktıkları son derece güzel hatıralar ve hala hayırla yad edilen ecdadımızın oralardaki güzel uygulamaları vardır. Yeni Türkiye istikametinde yürüdükçe ekonomik ve siyasi gücü artıyor hem de dünyanın dört bir tarafına Türkiye’nin eli ayağı uzanabiliyor.”
BÜTÜN OYUNLARI MİLLET BOZACAK
Kurtulmuş, Türkiye’nin yeni Türkiye istikametinde yürümesi için önünü kesmeye çalışanlara da seslenerek, “Kimse boşuna heveslenmesin. Hangi gücü desteklerseniz destekleyin, Türk milleti burdadır ve bu oyunları bozacak güce ve kararlılığa sahiptir” diye konuştu.
Törende konuşan Bursa Valisi İzzettin Küçük ise yaptığı konuşmasında Bursa’nın nüfus olarak Türkiye’nin dördüncü büyük kenti olmasına karşın, ekonomik anlamda ikinci sırada yer aldığına dikkati çekti. Türkiye’de üretilen otomotivin yüzde 45’inin Bursa’da üretildiği bilgisini veren Vali Küçük; “Orhangazi’miz de bu üretimin içerisinde yer alan önemli ilçelerimizden birisidir. Bunları yaparken de kalifiye personele şiddetle ihtiyaç duyuluyor. Asil Çelik ailesi de bu ihtiyacı gördü ve okulumuzun yapılması için büyük bir fedakarlık örneği gösterdiler. Ben emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Başbakan Yardımcımızı da burada ağırlamak bizlere güç ve onur vermiştir. Herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Açılışta konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık da Büyükşehir Belediyesi olarak kentin tüm karar alma mekanizmalarıyla uyumlu bir çalışma içerisinde olduklarını kaydetti. Bursa’ya ve Türkiye’ye hizmet etme gayreti içerisinde olduklarını belirten Başkan Vekili Karlık, açılan meslek yüksekokulunun Orhangazi’ye, Bursa’ya ve Türkiye’ye hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.
3. NESİL ÜNİVERSİTE
Uludağ Üniversitesi olarak, 3. Nesil Üniversite vizyonu ile ufkunu ve hedeflerini büyüten, geleceğin eğitim modelini yakalamayı hedefleyen bir üniversite için çalıştıklarını söyleyen UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa’nın ve Türkiye’nin toplumsal gelişimine ve ekonomik büyüme hedeflerine lokomotiflik ettiklerini vurguladı. Görev süreleri boyunca hedefledikleri projeleri bir bir hayata geçirmeye başladıklarının altını çizen Rektör Yusuf Ulcay; “Başlattığımız ve hazırlıklarını sürdürdüğümüz projelerle Türkiye’nin ilk 10 yükseköğretim kurumundan biri olmasını hedeflediğimiz üniversitemiz çekim merkezi özelliğine kavuştu. Yabancı öğrenci sayımız 3 kat arttı. Yüksek lisans ve doktora öğrenci tercihlerinde yüzde 150 yükselme yaşadık. Bu sene üniversitemizi kazan her 4 öğrenciden biri bu üniversitemizi ilk tercih olarak yazdı. Geçen yıl üniversiteyi kazananların ortalama 10. sıralarda tercih ettiği üniversitemiz, bu yıl ilk 5 tercihin içerisinde yer aldı. Akademik sıralamalarda yakaladığımız yükseliş ivmesini daha da yukarıya taşıyacağız. Bu başarı örnekleri, ortaya koyduğumuz yeni vizyonun ve başlattığımız çalışmaların neticelerinden sadece bazılarıdır. Üniversitemiz için planladığımız projelerde her zaman bizlerin yanında yer alan hükümetimizin tüm üyelerine, milletvekillerimize ve yerel yöneticilerimize de destekleri için huzurunuzda şükranlarımızı arz ediyorum” şeklinde konuştu.
Orhangazi Yeniköy Asil Çelik MYO’nun yeni binası hakkında da bilgiler paylaşan Rektör Ulcay, “Yeni binamız 66 bin metrekare üzerinde bir kampüs alanına sahiptir. Kampüsümüzün A ve B eğitim blokları toplam 6 bin 300 m2’dir. İdari blok ve kütüphanemizin toplam alanları 2 bin m2’nin üzerindedir. Yüksekokulumuzun toplam kapalı alanı ise 8 bin 400 m2’dir. Yeni yapılan yüksekokul binamızın içerisinde 6 laboratuvar, 6 adet çalışma atölyesi, 12 sınıf ve 2 adet amfi yer almaktadır” diye konuştu.
Törende konuşan Asil Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fikret Kuzucu da Türkiye ekonomisine sağladıkları katkının yanı sıra eğitime de verdikleri önemim bir göstergesi olarak bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Orhangazi ilçesinde ülke ekonomisine katkılar sağlayan çok sayıda şirketin bulunduğunu kaydeden Fikret Kuzucu, bu şirketlerin kalifiye eleman ihtiyaçlarının günden güne arttığının altını çizdi. Bu ihtiyacı gidermek amacıyla sosyal sorumluluk kapsamında Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulunun yapımını üstlendiklerini vurguladı.
Konuşmalarının ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve protokol üyeleri hep birlikte açılış kurdelesini kestiler. Davetliler daha sonra binada incelemelerde bulundular. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve beraberindekiler öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekinmeyi de ihmal etmediler.
Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv