Bir ilki gerçekleştirerek ortak senato toplantısında buluşan Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ve Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) şehir için ortak projeler üretme konusunda fikir birliğine vardı. Üniversite yöneticilerinin katıldığı toplantıda birlikte faaliyetler yürütme kararı alınırken, iki üniversite iş birliğinde Ar-Ge günleri ile ortak sorun çözme pazarı da düzenlenecek.
BTÜ Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salon’da düzenlenen BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ve BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar başkanlığındaki Senato Toplantısına, BUÜ ile BTÜ dekanları ve enstitü müdürleri katıldı.
“İŞ BİRLİĞİNİN ARTIRILMASI GEREKİYOR”
Toplantıda konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, iki üniversite arasındaki ilişkilerin artık daha güçlü olduğuna işaret etti. Yakalanan bu işbirliği havasının geliştirilerek devam ettirilmesi gerektiğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Her iki üniversitenin güçlü olduğu ortak alanları mevcut. Hem bu güçlü alanların geliştirilmesi hem de yeni projelerde buluşmamız için güç birliği şart. İki üniversite olarak aynı sanayide, aynı teknolojideyiz. Bu nedenle iş birliğinin yoğun yaşanması gerekiyor” şeklinde konuştu.
Toplantıya ev sahipliği yapan BTÜ Rektörü Naci Çağlar ise BUÜ ile daha önce patent devri, Filistin ve şehitlere saygı yürüyüşü gibi ortak çalışmalarda bir araya geldiklerini söyledi. Düzenlenen ortak senato toplantısı ile bu iş birliğinin daha da güçlendiğini dile getiren Çağlar, “BUÜ köklü ve güçlü bir üniversite. BTÜ de genç, dinamik, güçlü ve iddiası olan bir üniversite. Bu nedenle iki üniversitenin iş birliği içerisinde olması çok önemli. Daha önce pek çok ortak çalışmada bir araya gelmiştik. Şimdi de ortaklaşa TÜBİTAK 1004 Mükemmeliyet Merkezi sürecimiz başlıyor. Bu gibi çalışmaların üniversitelerimize, şehrimize ve ülkemize büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum” dedi.
BURSA İÇİN PROJELER ÜRETİLECEK
Toplantıda her iki üniversitenin çalışmaları değerlendirilirken, fakülteler ve bölümler arası yapılabilecek iş birliği alanları da görüşüldü. Süreci devam eden ve yapılabilecek yeni ortak projelerin ele alındığı toplantıda, TÜBİTAK 1004 Mükemmeliyet Merkezi ile ulusal ve uluslararası projeler masaya yatırıldı. Organizasyonda; her iki üniversitenin bilimsel dergilerinde yayın ve hakemlik konularında iş birliği, doktora tez izleme komisyonlarında ortaklık, Ar-Ge günleri ve sorun çözme pazarı düzenlenmesi, lisansüstü çalıştayı yapılması, şehir için katkı verilecek noktaların belirlenmesi kararları alındı.
Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv