BUÜ-BOSCH arasındaki işbirliği hız kesmeden devam ediyor

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile Bosch firması arasındaki akademik ve bilimsel işbirliği meyvelerini vermeye büyümeye devam ediyor. Sürdürülen proje sayısının her geçen gün arttığı stratejik ortaklık sayesinde bir yandan öğrenciler için daha fazla staj ve iş imkânları oluşturuluyor diğer yandan da farklı alanlarda yeni projeler başlatılıyor.

BUÜ Mühendislik Fakültesi ve Bosch firması yeni bir proje ortaklığını daha hayata geçirdi. Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında ilk kez düzenlenen ‘Bosch Yetenek Akademisi Programı’nda gerçekleştirilen eğitimlere katılan ve başarılı olan öğrenciler için özel bir sertifika töreni düzenlendi. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Akpınar, Bosch İnsan Kaynakları Direktörü Aknur Ak, fakülte yöneticileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

NİTELİKLİ İŞBİRLİĞİ, NİTELİKLİ PROJE GETİRİYOR

Programın açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Bosch firması ile Uludağ Üniversitesi’nin uzun yıllara dayanan nitelikli ve kaliteli sonuçları olan özel bir proje dostluğu bulunduğuna dikkati çekti. Mühendislik Fakültesi özelinde ilk kez düzenlenen bu programın da değerli işbirliklerine örnek oluşturacak bir çalışma olduğunun altını çizen Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Üniversitemizdeki güçlü akademik kadro ve Bosch’un teknoloji alanındaki öncülüğünün bir araya gelmesiyle ülkemize ve yetiştirdiğimiz öğrencilere fayda sağlayacak çok sayıda kıymetli çalışmaya imza attık. Nitelikli projeler ürettik. Katma değeri olan, gerek üniversitemiz ve öğrencilerimiz için gerekse de firma için nitelikli sonuçlar almamıza olanak tanıyan pek çok çalışma yaptık. Bundan sonra da aynı titizlik ve birliktelik anlayışıyla kıymetli projelere imza atacağımıza gönülden inanıyoruz” diye konuştu.

ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ REKABETİ

Türkiye’de belirlenen 23 araştırma üniversitesi arasında yer aldıklarını ve bu sıralamada daha yukarılara çıkabilmek için yoğun bir mesai harcadıklarını kaydeden Rektör Yılmaz; “Araştırma Üniversitesi liginde çetin bir rekabet bulunuyor. Nasıl ki Bosch, sektörün öncü firması olmasına rağmen yine de rakiplerinden daha iyi olmak için araştırmaya ve üretmeye devam ediyorsa, bizler de aynı hassasiyet ile diğer üniversitelerle bu yarışın içerisinde daha iyisi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Nitelikli eğitim-öğretimin yanı sıra bilimsel anlamda da kendimizi daha yukarılara çekebilmek için iş dünyasının değerli temsilcileriyle ikili ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Bu anlamda Bosch firması bizim için çok özel bir yer tutuyor. Bugün sertifika törenine katıldığımız ve fakültemizde ilk kez gerçekleştirilen Bosch Yetenek Akademisi Programı’nda emeği bulunan herkese gönülden teşekkür ediyorum. Çok daha iyisini yapabilmek için işbirliğimizin gelişerek devam etmesini temenni ediyorum. Başarılı olarak sertifika almaya hak kazanan tüm öğrencilerimizi de tebrik ediyorum” açıklamasında bulundu.

DEKAN’DAN BOSCH’A ÖZEL TEŞEKKÜR

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Adem Akpınar ise gerçekleştirilen programın fakülte açısından ilk olma özelliği taşıdığına dikkati çekti. Bosch firmasıyla birlikte ürettikleri Ar-Ge proje çalışmaları sayesinde üniversite-sektör ilişkilerini her daim güçlü tuttuklarını kaydeden Prof. Dr. Adem Akpınar; “İşbirliği projelerimizin yanı sıra öğrencilerimizin çalışmalarına ve eğitimlerine de son derece kıymetli katkılar sağlayan Bosch firmasının tüm yöneticilerine ve fakültemizin kıymetli hocalarına teşekkür ediyorum. Ayrıca sertifika eğitimlerini tamamlayan öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

HER 4 BOSCH ÇALIŞANINDAN 1’İ ULUDAĞ MEZUNU

Törende konuşan Bosch İnsan Kaynakları Direktörü Aknur Ak da 2023-2024 eğitim-öğretim yılı kapsamında Üniversite ile birlikte Bosch Yetenek Akademisi Programı’nı planladıklarını vurguladı. Program sayesinde üniversite öğrencilerin teknik yetkinliklerini geliştirmeyi ve üniversite-sanayi arasındaki sürdürülebilir işbirliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyleyen Aknur Ak; “Bu akademi kapsamında düzenlediğimiz seminerlerde öğrencilerimizi teknoloji dünyasının dinamikleriyle buluşturmak temel odak noktamızdı. Bu çerçevede gerçekleştirilen 11 haftalık seminer programı içinde otomasyon, yapay zeka ve dijitalizasyon, yakıt pili ve kompresörü alanlarında öğrencilerimizle buluşma imkanı yakaladık. Toplamda 222 öğrenci arkadaşımıza ulaştık ve bugün 116 öğrenci arkadaşımıza sertifikalarını takdim edeceğiz. Diğer taraftan çalışanlarımızın yüzde 25’i Uludağ Üniversitesi’nden mezun ve bunun yansımasını yine yönetim kadrolarımızda da görebiliyoruz. Bu üniversitemizle olan güçlü bağlarımızın aynı zamanda bir göstergesidir. Programda görev alan tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyor, başarılı olan öğrencilerimizi de tebrik ediyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından eğitimleri başarıyla tamamlayan 116 mühendislik fakültesi öğrencisine sertifikaları teslim edildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-Şub-2024]

Haber Görüntüleme : 1.455 - 24