Üniversite-Sanayi işbirliğinde yeni adımlar

 

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde (BUÜ) üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla sürdürülen organizasyonlar aralıksız devam ediyor.

Üniversite yönetimi, uzun yıllar farklı projelerde ortaklık yaptığı Endura Enerji firmasıyla Ar-Ge temelli yeni çalışmalar gerçekleştirecek. Bu kapsamda hazırlanan işbirliği protokolüne BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ile Endura Enerji Genel Müdürü Tamer Durmayaz imza attı.

ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ VİZYONUNA DOĞRUDAN KATKI SAĞLAYACAK

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, içerisinde yer aldıkları Araştırma Üniversiteleri liginde yukarılara çıkabilmek için yeni adımlar atmaya gayret ettiklerini vurguladı. Akademik ve bilimsel çalışmalara yoğunlaştıklarının altını çizen Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Bizi hedeflerimize götürecek en sağlam yol, üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek ve bu noktada özel projeler üretmektir. Bursa gibi sanayisi son derece güçlü bir şehirde olduğumuz için şanslıyız. Burada çok farklı sektörlerde faaliyet gösteren büyük ölçekli firmalarımız var. Üniversite olarak bu fırsatı iyi değerlendirmek arzusundayız. Güçlü bir akademik donanıma sahibiz. Bilimsel altyapımız her geçen gün iyileşiyor. Üniversite-Sanayi işbirliğini sağlam ayaklar üzerine kurmaya devam ettiğimiz müddetçe başarımızın da süreceğine inanıyoruz. Bugün imzalayacağımız protokol ve TEKNOFEST takımlarımıza desteklerinden dolayı da firmamıza ve hocalarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Taraflara hayırlı olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

İŞBİRLİĞİ GELİŞEREK DEVAM EDECEK

Endura Enerji Genel Müdürü Tamer Durmayaz ise 2010 yılından itibaren yenilenebilir enerji projeleri üzerine çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Üniversite ile bugüne kadar farklı projelerde ortak çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Tamer Durmayaz; “Ekibimizde son derece kıymetli teknik personel yer alıyor. Ülke bizim, şehir bizim ve üniversite bizim. Burada yapacağımız işbirlikleri hepimizin faydasına olacaktır. Öğrencilerimiz de bu işbirliklerinden değerli kazanımlar sağlayacaktır. Firma olarak her zaman üniversitemizin yanında olmaya, birlikte proje üretmeye devam etmeyi arzu ediyoruz. Yeni dönem işbirliğimiz hayırlara vesile olsun” dedi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [29-Ara-2023]

Haber Görüntüleme : 659 - 5