.

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi ile çok özel bir protokole imza attı. Ar-Ge temelli yürütülecek çalışma ile Nilüfer’de yaşayan çocuklar, kamuya açık alanlarda kendi oyun alanları ve oyun seçeneklerini tasarlama imkânı bulacak.

Üniversite-Toplum işbirliğini her zaman ön planda tutan BUÜ, Mimarlık Fakültesi özelinde Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi ile ortak proje geliştirmek için kolları sıvadı. Mimarlık Fakültesi’nin yürütücülüğünü üstlendiği bilimsel temelli araştırma projesi kapsamında Nilüfer sınırları içinde yer alan kamusal açık alanlarda çocuklara kendi oyun alanları ve oyun seçeneklerini tasarlama imkânı sunulacak. Akademisyenler, çocuklarla birlikte taşınabilir ve geliştirici oyun alanları tasarlayacak. Rektörlük Binası’nda gerçekleşen protokol imza törenine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, BUÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülin Vural Arslan, Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Özlem Yılmaz, başkan yardımcıları, akademisyenler ve yöneticiler katıldı.

ÜNİVERSİTE-TOPLUM İŞBİRLİĞİ GELİŞİYOR

Törende konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, oldukça yenilikçi ve örnek olabilecek projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Araştırma üniversitesi vizyonu doğrultusunda üniversite-toplum işbirliğinin geliştirilmesi ve vatandaşların yararına olabilecek projeler üretilmesi noktasında her zaman sorumluluk üstlenmeye hazır olduklarını belirten Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Türkiye’deki 23 araştırma üniversitesi arasında yer alıyoruz ve bu sıralamada daha yukarı çıkabilmek adına bilimsel ve akademik çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Üniversite-Toplum işbirliğinin geliştirilmesi de bu başlıklar arasında özel bir yer tutuyor. Mimarlık Fakültemizin sorumluluğunda bugün imzalayacağımız protokol de yürütülen çalışmalar için kıymetli bir örnek olacak. Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi’nin katkılarıyla böylesine özel bir proje yürütecek olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Emeği bulunan ve katkı veren herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ERDEM: İYİ Kİ ÜNİVERSİTEMİZ VAR

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ise projede yer almaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi. Projenin üniversitenin sosyal ve kamusal alanda ne kadar önemli rol üstlendiğinin bir göstergesi olduğunu belirten Erdem; “Özlenen ve istenin üniversite modelinin bu şekilde olması gerekiyor. Üniversite ile güzel ve kıymetli bir çalışma uyumu yakaladık. Dün Bursa Uludağ Üniversitesi ile önceki dönem rektörümüz nezdinde imzaladığımız çalışmanın son ayağını gerçekleştirdik. Toprak analizleri ve tüm Nilüfer’in toprak verimliliği üzerine bir araştırma oldu. Bu hem Bursa’mız, hem Ziraat Fakültemiz, hem de Rektörlüğümüz ile yaptığımız önemli çalışmalardan bir tanesiydi. Bugün geleceğimiz olan çocuklarla yapacağımız tasarım çalışmasını ele alıyoruz. Bu işbirliğinin sonraki yıllarda yoğun, hızlı ilerlemesini arzu ediyoruz. İyi ki üniversitemiz var. İlçemizde olması ayrı mutluluk verici” dedi.

YENİ PROJELERE ÖNCÜLÜK EDECEK

BUÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülin Vural Arslan da projenin oluşma süreci ve detaylarıyla ilgili bilgi verdi. Çocuklarla yapılan çalışmaların oldukça önemli olduğunu vurgulayan Arslan, Prof. Dr. Sibel Polat ve Doç. Dr. Ece Şahin’in girişimleriyle Nilüfer Belediyesi ile bu protokolün imzalandığını anlattı. Çocukların hayal dünyalarını geliştirmeleri, kentlerine sahip çıkmaları, kent kimliğinin devamlılığı, sürdürülebilirliğin çok önemli olduğunu belirten Arslan; “Çocukların kendi oyun alanlarını ve oyun seçeneklerini kendilerinin tasarlayabildiği, hayal güçlerini geliştirilebildiği ve sonrasında üniversite adına belki bir faydalı model ya da tasarım tesciline dönüşebilecek, taşınabilir, yeniden kurulabilir, kurgulanabilir oyun alanları oluşturmak adına bu protokolü imzalıyoruz. Bu projemizin diğer işbirliklerimiz için de bir öncü olmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, meclislerinde ve çalışma gruplarında zaman zaman ortak projelerde yer aldıklarını belirterek, benzer projeleri geliştirmeyi istediklerini söyledi. Girişimde bulunanlara teşekkür eden Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Özlem Yılmaz ise yapılan çalışmanın kendileri için değerli olduğunu sözlerine ekledi

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Ara-2023]

Haber Görüntüleme : 1.809 - 19