.

 

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ) koordinatörü olduğu “2021-1-TR01-KA220-HED-000027614” nolu “Developing Competences of Pre-Service Teachers through STE(A)M-based Renewable Energy Curriculum” başlıklı Erasmus + projesinin Öğrenme Öğretme Aktiviteleri (Learning Teaching Training Activities) 11-15 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi.

Gazi Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı programa BUÜ (Türkiye), Gazi Üniversitesi (Türkiye), Maribor Üniversitesi (Slovenya), Bükreş Üniversitesi (Romanya) öğretmen adayları ve Bursa Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün (Türkiye) belirlediği öğretmenler katıldı.

Öğrenme Öğretme Aktiviteleri; Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır’ın, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül’ün, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi’nin, Gazi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (GUZEM) müdürü Doç. Dr. Mutlu Tahsin Üstündağ’ın ve Proje Koordinatörü Bursa Uludağ Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Demirbağ’ın konuşmalarıyla başladı. Doç. Dr. Mehmet Demirbağ’ın projenin hedef,  amaç ve son durumu ile ilgili bilgileri özetlemesinin ardından Maribor Üniversitesi ve Bükreş Üniversitesi bünyesindeki ortaklar çevrimiçi katılımla sorumlu oldukları proje çıktılarına dair açıklama yaptı.

YENİLENEBİLİR ENERJİYE DAİR İYİ ÖRNEKLER GÖZDEN GEÇİRİLDİ

Beş gün süren aktivitede Renewteach projesi kapsamında geliştirilen öğretim müfredatı, dijital öğrenme içerikleri, değerlendirme araçlarının yapısı ve interaktif çevrimiçi platform tasarımı ve iyi örnekler havuzu sunuldu. Katılımcılar son gün yenilenebilir enerji bağlamındaki problemlere yönelik grup halinde hazırladıkları STEM entegrasyonunu temel alan iyi örneklerini sunmuş ve değerlendirilen örneklerin birincisi seçildi.

BUÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mehmet Demirbağ ve Prof. Dr. Adem Uzun ile Arş. Gör. Hatice Büşra Şahin’in görev aldığı aktivitelere, Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilgisi ile Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümlerinde öğrenim gören öğretmen adayları katıldı. Program, kapanış konuşmalarının ardından katılımcılara sertifikalarının takdimi ile sona erdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [26-Ara-2023]

Haber Görüntüleme : 1.353 - 9