BUÜ’de “Hemşirelikte Çağı Yakalamak” konuşuldu

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında farklı alanlarda özel etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

BUÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi ve BUÜ Hastanesi işbirliğinde “Cumhuriyetin 100. Yılında Hemşirelikte Çağı Yakalamak” konulu bir panel düzenlendi. Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen organizasyona Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Coşkun, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurcan Özyazıcıoğlu, BUÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Halil Sağlam, Başhemşire Fatma Düzgün, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

MESLEKİ GELİŞİM TEKNOLOJİ İLE DEVAM EDİYOR

Etkinliğin açılış töreninde konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurcan Özyazıcıoğlu, hemşirelerin deprem ve pandemi gibi olağanüstü durumlarda yorulmadan ön saflarda yer aldıklarını işaret etti. Teknolojik gelişmelerin mesleğe uyarlanmasında sağlık alanında çalışan herkese önemli sorumluluklar düştüğünü söyleyen Prof. Dr. Nurcan Özyazıcıoğlu; “Teknoloji ilerledikçe, hemşirelerin verileri nasıl anlamlandırabileceklerini öğrenmeleri, mühendisler ve veri birimciler ile ortak çalışmalarını gerektirmektedir. Karşılıklı bilgi alışverişinde bulunarak ve ekip olarak çalışma becerisini güçlendirmek gerekiyor. Bugün hemşirelik programlarında ve ders içeriklerinde teknoloji bileşenlerine ve yeniliklere daha çok yer verilmektedir. Hemşirelerimiz yeni geliştirilen ürünleri tanıma ve bu ürünleri hasta bakımına nasıl entegre edecekleri konusunda daha isteklidir. Meslek ise yeni roller alarak gelişmesini sürdürmektedir. Bu programa destek veren ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

DİJİTALLEŞME GÜVENLİK VE VERİMLİLİK GETİRECEK

BUÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Halil Sağlam ise böylesine güzel bir ortamda bulunmaktan ötürü büyük bir mutluluk duyduğunu söyleyerek; “Ayrıca sağlık hizmetlerindeki dönüşümün bütün paydaşlar tarafından üstlendiği görmek beni ayrıca gururlandırıyor. Ülkemiz, geçtiğimiz yıl içerisinde dijitalleşmeden 168 milyar Dolar kazanmış ve daha güvenli olarak bu işleri yapmış. Dolayısıyla bizlerde mesleki anlamda dijital çağın gerekliliklerini yerine getirirsek hem daha güvende olacağız hem de daha verimli bir sisteme sahip olacağız. Bu dönüşüm sürecinde üzerine düşenleri eksiksiz bir şekilde yerine getiren tüm hemşire arkadaşlarımızı kutluyorum. Programı düzenleyen ve emeği bulunan herkese de gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

ÜNİVERSİTE-HASTANE İŞBİRLİĞİ İLE GELECEK DAHA GÜÇLÜ

Başhemşire Fatma Düzgün de Cumhuriyetin değerlerini yaşatmak amacıyla düzenlenen programda hep birlikte olmaktan ötürü büyük bir memnuniyet duyduklarını kaydetti. Hemşirelik hizmetleri olarak en büyük hedeflerinin teknolojik gelişmeler doğrultusunda bilgi ve becerilerin artırılarak topluma en kaliteli hizmeti sunmayı arzu ettiklerini vurgulayan Fatma Düzgün; “Bu doğrultuda mesleki gelişimimizi sürdürmek ve yenilikleri yakından takip etmek zorunda olduğumuzun farkındayız. Bu farkındalıkla birlikte Sağlık Bilimleri Fakültemizle birlikte çok sayıda bilimsel etkinliğe imza atıyor ve Üniversite-Hastane işbirliğini sağlayarak geleceğe güçlü bir hazırlık yapıyoruz. Güncel verilerin konuşulacağı bu programın da hepimiz adına çok önemli olduğuna inanıyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Organizasyonu düzenleyen Sağlık Bilimleri Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seda Pehlivan ve BUÜ Hastanesi İç Hastalıkları Başhemşiresi Uzm. Hemşire Semure Zengi de kısa birer açılış konuşması gerçekleştirdi.

Etkinlik, açılış konuşmalarının ardından düzenlenen paneller ile devam etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [20-Ara-2023]

Haber Görüntüleme : 861 - 10