.

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Karagöz ve Kukla Oyunları Uygulama ve Araştırma Merkezince (KARAKUM), Kültür Bakanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfının destekleriyle gerçekleştirilen 20. Uluslararası Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali kapsamında "Karagöz'de Seslendirme ve Sahneleme" eğitimi veriliyor.

Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve KARAKUM Müdürü Doç. Dr. İbrahim Öztahtalı ve KARAKUM Yönetim Kurulu Üyesi Hayali Nevzat Çiftçi tarafından verilen eğitimlere ilk grupta Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği bölümlerinden 14 öğrenci katılıyor. BUÜ Eğitim Fakültesi KARAKUM Salonu'nda verilen eğitimde, Hayali (Karagöz oynatıcısı) olmanın incelikleri anlatılarak, seslendirme ve tiplemelerin perde üzerindeki hareketleri gösteriliyor.

Öztahtalı, UNESCO tarafından Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras listesine alınan Karagöz’ün gelecek nesillere yaşatılarak aktarılabilmesinin tek yolunun yeni Hayaliler yetiştirmek olduğunu vurguladı. Bu misyonu da en etkili biçimde öğretmenlerimizin sürdürebileceğini söyledi.

Milletlerarası Kukla ve Gölge Oyunu Birliği UNIMA Türkiye Milli Merkezinin de desteklediği eğitim kapsamında katılımcılar, 4 hafta sürecek derslerin ardından sertifikalarını alacak.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [19-Ara-2023]

Haber Görüntüleme : 1.226 - 3