BUÜ – BUİKAD işbirliğinde yürütülen “Noktalama Projesi” 16. yılında

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) işbirliğinde 2007 yılında hayata geçirilen ve 16 yıldır aralıksız uygulanan “Noktalama Projesi” 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde de devam edecek.

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde eğitim gören 3.ve 4. sınıf kız öğrencileri kariyer gelişimlerini desteklemek amacıyla BUİKAD üyesi iş kadınlarıyla bir araya getiren Noktalama Projesi, 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde de iş kadınlarını öğrencilerle buluşturmaya hazırlanıyor. Projede yer alan gönüllü BUİKAD üyeleri, “Noktalama Projesi Koçluğu Eğitimi” alarak kız öğrencilere proje döneminde 8-10 seans kariyer koçluğu vermeye devam edecek. Noktalama Projesi; iş yaşamına hazırlanırken ve iş yaşamında ihtiyaç duyulacak en önemli konularda, konusunun uzmanı BUİKAD üyeleri tarafından öğrencilere eğitimler sunmaya da devam edecek. Bugüne kadar BUİKAD üyelerinin %60’ının koçluk yaptığı Noktalama Projesi ile 15 yılda 534 kız öğrencinin hayatına dokunuldu. Eğitimlerden yararlanan öğrencilerin %87’sinin aktif olarak çalışma hayatında yer aldığı biliniyor.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNE ÖRNEK GÖSTERİLECEK BİR PROJE

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ve BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeyda Şençayır, yeni dönem için hazırlanan işbirliği protokolüne imza attı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, üniversitelerin temel görevleri arasında nitelikli eğitim-öğretim vermenin yanı sıra öğrencileri mezuniyet sonrasına en iyi şekilde hazırlamanın yer aldığına işaret etti. Üniversitelerdeki teorik bilgi ile iş dünyasındaki pratik bilgiyi buluşturarak başarının yakalanabileceğini vurgulayan Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Bursa Uludağ Üniversitesi olarak son yıllarda üniversite-sanayi işbirliği konusunda özel bir yükseliş ivmesi yakaladık. Yeni dönemde bu yükselişi üstüne koyarak sürdürmek istiyoruz. Akademik ve bilimsel tecrübemizi, iş dünyasının tecrübesiyle buluşturmak ve eğitim-öğretimin niteliğini yükseltmenin yanı sıra, öğrencilerimizi de en hazır şekilde mezun etmeyi arzu ediyoruz. BUİKAD ile 16 yıldır yürütülen Noktalama Projesi bu konudaki en güzel örneklerden birisidir. Katkı koyan tüm iş kadınlarına gönülden teşekkür ediyoruz. Yeni dönemde de projenin kıymetli sonuçlar vereceğine inanıyoruz. Protokolün üniversitemize, iş kadınlarına ve en çok da öğrencilerimize hayırlar getirmesini diliyorum” açıklamasında bulundu.

İŞBİRLİĞİ ARTARAK DEVAM EDECEK

BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeyda Şençayır ise dernek olarak yıllardır ülkenin ve şehrin ekonomik anlamda güçlendirilmesi adına çok sayıda projeye imza attıklarını açıkladı. Kadınların iş hayatında daha fazla yer alabilmesi için kurulan BUİKAD’ın önceliği iş kadınlarına ve iş kadınlığına aday kız öğrencilere verdiğini kaydeden Şeyda Şençayır, Bursa Uludağ Üniversitesi ile çok sayıda proje yaptıklarını söyledi. Noktalama Projesi’nin de bu anlamda özel bir işbirliği çalışması olduğunu kaydeden Şençayır; “Eğitim kurumlarına büyük önem veriyoruz. Bursa Uludağ Üniversitesi ise her zaman proje ortağımız ve ciddi çalışmalar yürüttüğümüz kurumların başında geliyor. Üniversitemizi Bursa’nın bilgi deposu olarak görüyoruz. Ekonomik anlamda yapılacak her türlü çalışmanın ve projenin içerisinde akademik desteğin bulunması gerektiğine inanıyoruz. Birlikte yürüttüğümüz Noktalama Projesi’ni 16. yılına ulaştırdık. Yüzlerce öğrencimize destek verdik. Uzun yıllar da devam etmesini temenni ediyoruz. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Projede yer alacak gönüllü BUİKAD üyeleri öncelikle “Noktalama Projesi Koçluğu Eğitimi” alacak. Başarılı olan iş kadınları, seçilecek öğrencilere proje dönemi içerisinde 8 ile 10 seanslık kariyer koçluğu yapacak.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [07-Ağu-2023]

Haber Görüntüleme : 1.221 - 9