Memnuniyet anketlerinde yükseliş devam ediyor

 

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (University Assesments & Research Center) tarafından her yıl yapılan Türkiye Üniversite Memnuniyet Anketi’nin (TÜMA) 2023 sonuçları açıklandı.

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı, 2023 yılı için hazırladığı Türkiye Üniversite Memnuniyet Anketi sonuçlarını yayımladı. Tüm devlet ve vakıf üniversitelerinin değerlendirildiği çalışmada yükseköğrenim kurumları toplam 12 farklı başlık altında değerlendirildi. Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), 2023 yılında da Genel Memnuniyet ve alt alanlarında, Türkiye’deki Üniversitelerin ortalama puanının üstünde memnuniyet puanı performansıyla yer alma başarısını sürdürdü.

Lisans öğrencisi bulunan 126’sı Devlet, 74’ü Vakıf Üniversitesi toplam 200 Üniversitenin öğrencileri ile 01 Nisan - 30 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapılan ankete göre BUÜ, 200 Üniversite arasında Genel Memnuniyette 38, Devlet Üniversiteleri arasındaki değerlendirmede ise 20. sırada yer almayı başardı.

Öğrenme İmkan ve Kaynaklarının Zenginliği Sıralamasında bir çok köklü üniversiteyi geride bırakan BUÜ, ilk 20 üniversite arasında 18. sırada gösterildi. Yerleşke ve Yaşamın Doyuruculuğu Sıralamasında 21. sırada yer alan Üniversitemiz, Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği Zenginliği Sıralamasında ise 37. sırada yer aldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [03-Ağu-2023]

Haber Görüntüleme : 914 - 20