Marmara Bölgesi’nin Üniversite Hastaneleri Edirne’de buluştu

 

Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde, üniversite hastanelerinin sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere “Kamu Kurumları ve Üniversite Hastaneleri Sorunları Buluşması” gerçekleştirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Devlet Malzeme Ofisi ile Trakya Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC), Balıkesir Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi yetkililerinin bir araya geldiği toplantıda, üniversite hastanelerinin durumu ve sorunların çözümüne ilişkin atılabilecek adımlar görüşüldü.

Programa Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülsüm Özkan, Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı Celalettin Sıvacı, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürü Mücahit Özdemir ile rektör yardımcıları, üniversite hastaneleri başhekimleri, hastane müdürleri, daire başkanları ve yetkililer katıldı. Toplantıda BUÜ Hastanesi’ni temsilen Başhekim Prof. Dr. Rıdvan Ali, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Bedrettin Akova ve Hastane Başmüdürü Fahri Durmaz da hazır bulundu.

Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu’nda mini müzik dinletisi ile başlayan organizasyonun açılış konuşmasını Trakya Üniversitesi Rektörü ve Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu yaptı. Katılımcıların soru ve katkıları ile zenginleşen, karşılıklı önerilerin paylaşıldığı program; Trakya Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesi İlhan Koman Heykel ve Resim Müzesi, Doğa Tarihi Müzesi ve Sultan II. Bayezid Külliyesi Trakya Üniversitesi Sağlık ve İmaret Müzeleri gezisi ile sona erdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [23-May-2023]

Haber Görüntüleme : 1.601 - 11