BUÜ’den “Sağlığın Melekleri’ne özel kutlama

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Hastanesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi, “Dünya Hemşirelik Haftası” nedeniyle geniş katılımlı bir etkinlik organize etti. Sağlık çalışanı ve öğrencilerin de takip ettiği  programda emekliliği gelen hemşirelere teşekkür plaketi takdim edildi.

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurcan Özyazıcıoğlu, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Rıdvan Ali, Hastane Başhemşiresi Uzm. Hemşire Fatma Düzgün, akademisyenler, idari ve emekli personel ile öğrenciler katıldı.

REKTÖR KILAVUZ: ULVİ BİR GÖREV İCRA EDİYORSUNUZ

Programın açılış töreninde katılımcılara seslenen Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, insan sağlığının her türlü maddi unsurun üstünde olduğuna işaret etti. İnsanlar için nefes almanın da vermenin de ayrı birer nimet olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Yaratanımıza karşı bunun için şükür etmeliyiz. İnsanın sağlıklı bir şekilde yaşamasına vesile olanlar da sağlık çalışanlarıdır. Başta hocalarımız, hekimlerimiz ve özellikle gününü kutladığımız hemşirelerimiz, hasta bakıcılarımız ve diğer tüm mesai arkadaşlarımız, hepiniz bizler için kıymetlisiniz. Personelimizin refahı ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi adına gerek Fakültelerimizde gerekse de Hastanemiz bünyesinde ciddi çalışmalar yürüttük, yürütmeye devam ediyoruz. Yeni kadrolarla personelimizi takviye ediyoruz. Kıymetli hemşirelerimiz; son derece ulvi bir görevi icra ediyorsunuz. Bu vesile ile insanımıza ve bizlere kattığınız her şey için sizlere gönülden teşekkür ediyorum. Pandemi sürecinde mesleğini icra ederken hayatını kaybeden tüm sağlık kahramanlarımızı da bir kez daha rahmetle anıyorum” diye konuştu. Rektör Kılavuz aynı zamanda hemşirelik bölümü öğrencilerine seslenerek, mesleki eğitimlerin yanı sıra bilimsel çalışmalara da yönelmeleri tavsiyesinde bulundu.

İYİLEŞTİRMELER ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurcan Özyazıcıoğlu ise hemşirelerin sadece hasta bakımının iyileştirilmesine yönelik değil, aynı zamanda sağlık sisteminin güçlendirilmesine yönelik yapılan çalışmalarda aktif rol oynamaları gerektiğini kaydetti. Dünyanın büyük bir hızla değişmeye devam ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Nurcan Özyazıcıoğlu; “Pandemi ve deprem gibi olağanüstü zorluklarla başa çıkma konusunda hemşirelerimiz de değişimin bir parçası olmalıdır. Toplumun gerçeklikleri doğrultusunda hemşirelik eğitiminin geliştirilmesi adına çalışmalar yürütüyoruz. Hemşirelik Bölümümüz de bu hedefle akreditasyon çalışmalarına devam etmektedir. Eğitim programlarımızda iyileştirmeler aralıksız sürdürülmektedir. Memnuniyet anketlerinde ise fakültemiz ve bölümümüz en iyiler arasında yer almaktadır. Bu başarıda bizlere katkı sunan herkese gönülden teşekkür ediyor, Hemşirelik Haftası vesilesiyle tüm meslektaşlarımızın bu özel gününü kutluyorum” dedi.

BAŞHEKİMDEN MESLEKİ GELİŞİM VURGUSU

BUÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Rıdvan Ali de; “Hemşirelik mesleği birey, aile ve doktor sağlığının korunmasının ötesinde çok daha geniş kavramları içermektedir. Bu meslek; problem çözme becerisi ve çoklu görev yeteneğine sahip olabilmeyi gerektirmektedir. Hastaların acılarına karşı empati kurabilmesi, etkili iletişim dilini kullanabilmesi, kişisel ve profesyonel davranışları yönlendirecek etik değerlere sahip olması ve detaylara hitap edebilme becerisinin olması da gerekmektedir. İşte bu nedenle bugünlere adapte olabilmemiz ve hemşirelik mesleğini daha ileriye taşıyabilmemiz için; güçlü, ayaklarının üzerine durabilen, akılcı, günün koşullarında daha farklı alanlarda mesleği yüceltebilmek için birlik olunması ve bilginin arttırılması söz konusudur. Hastanemiz içerisine bakıldığında hemen hemen tüm alanlarda hemşirelik mesleğinin geliştirildiğini rahatlıkla söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.

“MESLEĞİMİZİN ÖNEMİ APAÇIK ORTADADIR”

Hastane Başhemşiresi Uzm. Hemşire Fatma Düzgün ise sağlık sektöründe verdikleri hizmet nedeniyle çok özel bir alana sahip olduklarını söyledi. Hastaların sağlık profesyonelleriyle kurdukları etkileşimin büyük bölümünün hemşireler vasıtasıyla olduğuna dikkati çeken Başhemşire Fatma Düzgün; “Biz hemşireler, profesyonel olarak yürüttüğümüz hizmetlerle sağlık-bakım kalitesinin belirlenmesinde çok önemli rollere sahiptir. Profesyonel meslek statüsüne ulaşmak için uzun yıllardır çaba veriyoruz. Bu alanda da çok mesafe kat ettik. Bilimsel bilgi birikimine, uygulamalı teoriyi kullanmaya, toplumsal değerleri paylaşmaya, mesleki etiği korumaya, yaşamsal değeri olan konulara odaklanmaya, mesleki örgüte sahip olmaya ve otonoma önem vermekteyiz. Mesleğimizin önemi apaçık ortadadır. Gelecekte mesleğimiz yeniden şekillenecek. Hastanemiz hemşireleri büyük bir özveriyle çalışmaya devam etmektedir. Bizlere destek veren yöneticilerimize ve tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Açılış töreninin ardından BUÜ Hastanesi’nden emekli olan hemşirelere teşekkür plaketleri sunuldu. Program, Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema Kuğuoğlu’nun sunduğu ‘Daha Güvenli ve Kaliteli Bakım Sağlamada Yeni Fırsatlar’ panelinin ardından sona erdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-May-2023]

Haber Görüntüleme : 2.144 - 13