Veteriner Fakültesi’nin ulusal ve uluslararası akreditasyon başarısı devam ediyor

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Veteriner Fakültesi, ilk kez 2008 yılında Avrupa Veteriner Eğitimi Kurumları Birliği’nden (EAEVE) aldığı “Akredite Edilmiş Fakülte” unvanını yapılan denetimler neticesinde 2027 yılına kadar korumayı başardı.

BUÜ Veteriner Fakültesi, 1992 yılında tam üye olduğu Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği (EAEVE) tarafından Kasım 2008 yılından bu yana akredite edilmiş Türkiye’nin sayılı fakülteleri arasında yer alıyor. Son olarak 24-27 Ekim 2022 tarihleri arasında yapılan denetimlerin ardından bir kez daha akredite olmayı başardı. Fakülte, EAEVE tarafından açıklanan sonuçlara göre 2027 yılı Şubat ayı sonuna kadar “TAM AKREDİTE” bir şekilde eğitim-öğretim vermeye devam edecek.

Ayrıca 2015 yılında Veteriner Hekimliği Eğitim Kurumları ve Akreditasyon Komitesi  (VEDEK) tarafından 7 yıl süreyle akredite edilen BUÜ Veteriner Fakültesi, 20-25 Kasım 2022 tarihinde yapılan denetimler sonucunda 30 Eylül 2029 tarihine kadar 7 yıl süre ile yeniden “TAM AKREDİTE” unvanı almaya hak kazandı.

DEKAN YILDIZ’DAN TEŞEKKÜR

Alınan sonucun kendilerini son derece mutlu ettiğini vurgulayan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yıldız; “Uzun ve zahmetli bir çalışmanın sonucunda gerçekleşen bu başarının oluşumunda emeği geçen başta akreditasyon kurulu olmak üzere tüm akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimize en içten dileklerimizle teşekkür ederiz. Ayrıca fakültemize maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen üniversitemiz üst yönetimi ve yardımcı birimlerine teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

REKTÖR KILAVUZ: DAHA İYİSİ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM

Elde edilen başarının kendilerini de son derece mutlu ettiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, akreditasyon yolunda büyük emekleri bulunan fakülte yönetimi, akademik ve idari personele teşekkür etti. Türkiye’nin alanında sayılı eğitim kurumları arasında yer alan Veteriner Fakültesi’nin akademik ve bilimsel kalkınmasında tam akreditasyonun özel bir yeri bulunduğuna işaret eden Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Her anlamda iftihar ettiğimiz bir fakülteye sahibiz. Ulusal ve uluslararası akreditasyon başarısı ile Üniversitemizin kalite yolculuğuna değerli bir katkı sunulmuş oldu. Tüm birimlerimizin aynı seviyeye ulaşması için gayret ediyoruz. Hep birlikte çok daha iyisini yapabileceğimize inanıyoruz. Çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Mar-2023]

Haber Görüntüleme : 2.066 - 35