BUÜ’lü yüksek lisans öğrencisi hazırladığı proje ile EIT finalinde yer alacak

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Bölümü’nde Yüksek Lisans eğitimine devam eden Neslihan Ersoyak, Avrupa Birliği tarafından desteklenen Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü (EIT) Jumpstarter programında “InnoEnergy” kategorisinde “HEPCYCLE” Girişimcilik projesiyle finalist olmaya hak kazandı.

Neslihan Ersoyak, EIT Jumsptarter programı kapsamında, 27 ülkeden 685 başvuru arasından seçilen 183 projeden biri olarak 1. faz eğitimleri ile girişimcilik yolculuğuna başlamış, kendi kategorisinde 35 projeden en beğenilen 15 proje ile 2. faza geçmeyi başardı. Ersoyak, böylece büyük finale katılım sağlayacak 6 finalisten biri oldu ve EIT Jumpstarter kapsamında 29 Kasım 2022 tarihinde Polonya' da gerçekleşecek büyük finalde yer almaya hak kazandı.

HEPCYCLE projesi; küresel çevre sorunları ile ilgili, geri dönüşüm oranını hızlandırmak amacıyla geliştirilmiş dijitalde çözüm sunmayı ve döngüsel ekonomi içerisinde organik/inorganik değerli atıkların anahtar-kilit ilişkisi çerçevesinde dönüşümü için etkin hizmetler sunmayı hedefliyor. Proje, endüstriyel atık üreticilerini ve geri dönüşüm şirketlerini bir araya getiren köprü niteliğinde, bulut sisteminde sürekli gelişime açık, hızlı, erişilebilir, tüm işletim sistemleriyle uyumlu yazılım tasarımı ile atık üreticilerinin ve geri dönüşüm şirketlerinin maliyetlerinde azalma sağlayarak yüksek çevresel katma değer yaratarak iş süreci optimizasyonlarını destekliyor. Sıfır atık prensipler ile uyumlu, BM Sürdürülebilirlik Kalkınma Amaçlarına destek, Yeşil Mutabakat çerçevesinde işletmelerin sürdürülebilirlik raporlarını tek çatı altında izleyebilecekleri imkanlar sunabilecek.

Erken aşama startuplar için Avrupa’nın sektörler arası ön hızlandırma programlarından olan Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü (EIT) Jumpstarter Programı ile teknoloji tabanlı iş fikri sahibi girişimcilerin yenilikçi ürün veya hizmet fikirleriyle uygulanabilir bir iş modeli oluşturmalarına, bu modeli doğrulamalarına ve aynı zamanda fikirlerini gelecekteki potansiyel yatırımcılara sunmalarına fırsat oluşturulması hedefliyor. Programdan faydalanan girişimciler, EIT’nin iş ağından yararlanma, Avrupalı uzman ve koçlardan destek alma imkânına erişebiliyor. Söz konusu program EIT’nin altında yer alan Bilgi ve İnovasyon Topluluklarından (KIC) olan 6 grubun (EIT Health, EIT Food, EIT RawMaterials, EIT InnoEnergy, EIT Manufacturing ve EIT Urban Mobility) katkısı ile oluşturuldu.  

 

EIT Jumpstarter Girişimcilik Yarışmasının 29 Kasım 2022 finaline çevirimiçi olarak katılmak için aşağıda verilen linkden kayıt yaptırabilirsiniz

https://eitjumpstarter.eu/grand-final/

https://eitjumpstarter.eu/speakers-and-finalist/
https://eitjumpstarter.eu/bio_jumpstarter/#id=51169

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Kas-2022]

Haber Görüntüleme : 2.094 - 16